- Få på vinterdekkene

Tar du turen over fjellet i høstferien, bør du vurdere vinterdekk.

SÅ ENKELT KAN DET GJØRES: Med en garasjejekk, en muttertrekker og en momentnøkkel, bytter du hjul selv på en halv time. Utstyret koster noen kroner, men er nesten evigvarende. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstferien er godt i gang flere steder i landet og det er nok flere som har planer om å komme seg bort. Skal man ta turen opp i fjellet er det lurt å sjekke værmeldingen.

Tidligere denne uka meldte Meteorologisk institutt at det var fare for snø i både Troms og Finnmark de nærmeste dagene, men det kan også bli snøbyger i Sør-Norge de kommende dagene.

- Fredag er det mulig at det kommer mer snø i fjellområdene. Det er sendt ut farevarsel i nord, som gjelder fra natt til torsdag, forteller Anne Solveig Andersen, meteorolog ved Meteorologisk institutt, til DinSide.

Andersen anbefaler alle å sjekke både veimeldinger og værmeldinger før man tar turen opp i fjellet.

- Skal man opp i fjellet i høstferien bør man vurdere å bytte dekk. Særlig i Nord-Norge, men også i Sør-Norge om man skal kjøre opp til fjellet.

Også Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, kommer med samme oppfordring.

- Skal du opp i høyden så skift til vinterdekk nå. Det er for sent når du skrenser rundt på sommerdekk på høyfjellet. Ikke bare risikerer du å skade andre, men du kan også bli stående fast over lengre tid om du er skikkelig uheldig. Det er bare å innse at vinteren melder sin ankomst i fjellet nå, og mange overraskes av snø og is på veien, sier han i en pressemelding.

Samtidig er det viktig å huske på at du risikerer redusert erstatning på forsikringen dersom du blir involvert i en trafikkulykke med sommerdekk på vinterføre.

Hun legger til at den første snøen ofte skaper litt kaos på veiene.

- Det gjelder å være litt føre-var. Hvis det er meldt snø og lave temperaturer er det lurt å la bilen stå den første dagen, fram til dekkene er skiftet, forteller hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer