Facebookgrupper advarer mot kontroller

UP synes ikke noe om Facebook-sidene som varsler om blant annet politikontroller.

VARSLER OM KONTROLLER: Nå etablerer det seg varslingstjenester for politi-, vegvesen- og tollkontroller, på Facebook. Foto: Kristin Sørdal
VARSLER OM KONTROLLER: Nå etablerer det seg varslingstjenester for politi-, vegvesen- og tollkontroller, på Facebook. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook-grupper advarer mot kontroller i regi av Politiet, Tollvesenet og Statens vegvesen. Det er ikke UP overvettes begeistret for.

– Vi synes ikke noe om det, sier UP-sjef Runar Karlsen til DinSide.

Han sier at UP med sin metode og tilstedeværelse ønsker å forebygge hastighetsovertredelser og ulykker på veiene, og at slike varslingstjenester på mange måter undergraver dette.

– Den preventive effekten av uforutsette kontroller er at mange vil holde fartsgrensene. Når det varsles, kan man beregne det, og det kan gi et incitament til å kjøre fortere, som igjen kan føre til trafikkulykker. Det kan også føre til at noen fristes til å kjøre i rus, for dersom de vet at det er kontroll så hadde de kanskje ikke turt det, sier Karlsen til DinSide.

Trapster er en annen kontrollvarslingstjeneste: En app som baserer seg på brukerregistrert varsling av fartskontroller

Ikke 100 prosent

Karlsen i UP sier til DinSide at det dessuten ikke er mulig å vite om alle kontrollene med 100 prosent sikkerhet, og at brukerne derfor kan bli forledet av slike varslingssystemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer