Bomstasjoner

Færre bommer på sideveier

Samferdselsdepartementet sier nei til bomstasjoner på nye sideveier.

BOMMER LANGS SIDEVEIER: Nå strammes reglene inn for å sette opp bommer på sideveier. Foto: Olav Heggø
BOMMER LANGS SIDEVEIER: Nå strammes reglene inn for å sette opp bommer på sideveier. Foto: Olav Heggø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsdepartementet varsler i en pressemelding at de strammer inn reglene for bommer på sideveier langs nybygde veier.

Det betyr at på fremtidige veiprosjekter, men også dem som er under planlegging, kan ikke Statens vegvesen eller Nye Veier sette opp bomstasjoner langs sideveiene.

Endringene vil gjelde fra i dag.

I tillegg varsler departementet at de vil gjennomgå alle prosjekter som i dag har slike bommer for å avgjøre om de kan fjernes.

– Regjeringen er opptatt av at det skal bli mindre bompenger for folk flest, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i pressemeldingen, og presiserer at disse veiene først og fremst brukes av folk som kjører til og fra jobb, matbutikken, barnehagen og fritidsaktiviteter.

– Glad for at det blir innfridd

– Bomfrie sideveier har vært et krav fra Naf lenge, så det er vi glad for at det blir innfridd, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i Naf, til Dinside.

Hun er fornøyd med at samferdselsministeren nå følger opp Granavolden-plattformen som regjeringen la frem i vinter.

Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i Naf, er positiv til nyheten om bominnstramming. Foto: Naf
Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i Naf, er positiv til nyheten om bominnstramming. Foto: Naf Vis mer

– Der står det at bom på sideveier som hovedregel skal unngås.

Samtidig påpeker Ryste at regjeringsplattformen og denne innstrammingen åpner for at bom på sideveier fortsatt kan forekomme.

– Naf mener at regjeringen må sørge for at det ikke skjer. Nå er det skapt forventninger om at folk skal få kjøre bomfritt på lokalveier, og den forventningen må innfris, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer