Færre dødsfall i trafikken

Det er blitt tryggere å ferdes på veiene om sommeren. Mye tryggere.

Kraftig nedgang: 2014 viser til en kraftig nedgang i antall trafikkdrepte, mot året før.  Foto: colourbox.com
Kraftig nedgang: 2014 viser til en kraftig nedgang i antall trafikkdrepte, mot året før. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall drepte i sommertrafikken er mer enn halvert på bare to år. Normalt har månedene juni og juli vært en hardt belastende periode, men nå er tallene altså gått kraftig i riktig retning. I 2010 ble 57 personer drept i trafikken, mens tallene for 2011 kunne fortelle om 37 omkomne. I år har 25 mennesker mistet livet i den samme perioden, noe som får tallene for bare to år siden til å fremstå som skrekktall i forhold.

-Vi må imidlertid ikke glemme at én drept er én for mye, forteller Marit Brandtsegg, direktør for sikkerhetsavdelingen i Statens vegvesen.

Hun legger til at også august tradisjonelt pleier å vise til dystre tall, og mener de tallene vi nå ser er et resultat av målrettet og langsiktig arbeid fra mange aktører. I så måte trekker hun frem alt fra Polititet, fylkeskommunene, Trygg Trafikk, helsemyndighetene og Statens vegvesen som sentrale aktører. Helt til slutt trekker Brandtsegg frem at også bilparken er medvirkende.

I fjor omkom 168 personer i trafikken. Sammenlignet med tall frem til og med juni har vi likevel ikke veldig stor grunn til å juble i år, med 81 drepte hittil i år. Det er en forbedring på bare to omkomne sammenlignet med samme periode i fjor, da det omkom 83 mennesker i løpet av årets seks første måneder. Spørsmålet blir da; hvorfor virker det langsiktige arbeidet fra så mange etater bare i juni og juli, for de andre månedene trekker nemlig opp - ikke ned.

Færre dødsfall i trafikkenVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer