Færre drept i trafikken

Trygg Trafikk sine foreløpige tall over antall trafikkdrepte i juli, viser en betydelig reduksjon i forhold til samme måned i fjor. Noe av æren for den fine utviklingen tillegges Vegdirektoratets trafikksikkerhetsaksjoner, som avsluttes i disse dager.

Færre drept i trafikken
Publisert

Dette sier informasjonssjef i Trygg Trafikk, Jan Nilsen. Men han understreker at reduksjonen i antall omkomne i trafikken ikke kan forklares ut i fra ett enkeltstående tiltak, men heller må sees som en kombinasjon av flere.

I tillegg til Vegdirektoratets trafikksikkerhetsaksjoner -- som blant annet har innebåret "senk farten"-skilt over store deler av veinettet, samt aksjoner langs veiene og lavere hastighetsgrenser på utsatte strekninger -- tror Trygg Trafikk at de økte UP-kontrollene kan ha hatt en vesentlig betydning. Også den oppmerksomheten som fart og trafikksikkerhet har fått i media i sommer, kan ha vært med på å påvirke folks kjøreadferd.

Færre enn i fjor, men da var det ille

De foreløpige ulykkestallene fra Trygg Trafikk viser at 26 personer så langt er drept i veitrafikkulykker i løpet av juli måned. Dette er hele 8 færre enn det foreløpige tallet for samme måned i fjor, og 12 færre enn det endelige tallet drepte i juli, som i 1998 endte på 38 personer. Men så var også fjoråret et av de aller verste ulykkesårene noensinne.

Det gjennomsnittlige tallet trafikkdrepte i juli de siste fem årene er 29. Også de syv første månedene sett under ett, viser en god reduksjon fra samme periode i fjor: 168 i år, mot 187 i fjor. Men ser vi årets tall mot tidligere år, er ikke årets tall lenger like bra: i 1996 var tallet de første 7 månedene 139, og i 1997 var tallet 166.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer