Færre trafikkulykker fredag den 13.

I dag er det fredag den 13., men det er ingen grunn til å være redd for å sette seg bak rattet: Det er færre ulykker på veiene denne dagen enn på en vanlig fredag.

IKKE VÆR NERVØS: Tallene fra forsikringsselskapene viser at det ikke er flere ulykker i trafikken fredag 13. enn en vanlig fredag - heller færre. Bildet viser imidlertid en typisk fredagsbulk. Foto: Rune Korsvoll
IKKE VÆR NERVØS: Tallene fra forsikringsselskapene viser at det ikke er flere ulykker i trafikken fredag 13. enn en vanlig fredag - heller færre. Bildet viser imidlertid en typisk fredagsbulk. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor hadde vi fredag den 13. både i mars og november. Vi har sjekket skadestatistikken til forsikringsselskapene for å se om det er flere uhell og ulykker i trafikken denne dagen enn en vanlig fredag. Her er svaret:

Fredag den 13. mars i fjor ble det registrert til sammen 1167 skader i trafikken. Da er både personbiler, lastebiler, motorsykler, mopeder og fotgjengere inkludert. Fredag 6. mars var taller 1221.

Lite å frykte

Fredag den 13. november ble det registrert 848 skader, mot 949 fredagen før. Det er med andre ord ikke noe som tyder på at fredag den 13. er en spesiell ulykkesdag, heller motsatt. Det er ingen grunn til å frykte denne dagen.

- Noen er overtroiske, andre ikke. Det som er sikkert, er at vi ikke finner noen sammenheng mellom fredag den 13. og flere ulykker i våre skadetall, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

Han tror at enkelte kan være litt mer urolige på denne dagen, og at det på en måte kan bidra til at dagen har fått et dårlig rykte:

- Det vil jo alltid skje en eller annen ulykke eller uhell på fredag den 13. En del som opplever det, kan nok legge skylda på fredag den 13. og gjerne fortelle om det til andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer