Fakta om Volkswagen e-Golf

BERLIN (DinSide Motor): Nå får Nissan Leaf sin hittil farligste konkurrent. Vi er på lanseringen.

BESTSELGER PÅ STRØM: Slik ser den nye, elektriske versjonen av VW Golf, e-Golf, ut. Norges mest solgte bil de senere årene kommer nå i elektrifiserte varianter. Foto: KNUT MOBERG
BESTSELGER PÅ STRØM: Slik ser den nye, elektriske versjonen av VW Golf, e-Golf, ut. Norges mest solgte bil de senere årene kommer nå i elektrifiserte varianter. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er først tirsdag formiddag vi får kjøre nyheten, men vi har en del informasjon allerede nå.

Vi har tidligere annonsert ankomsten av Volkswagen e-Golf, og den ble revet unna som det berømmelige varme hvetebrødet så snart den kom i salg.

Og det skal sies at det ser ut til å være en riktig så attraktiv pakke Volkswagen har gjort klar til norske elbil-kjøpere.

Men er alt bare fryd og gammen?

Leaf-konkurrent

I utgangspunktet er ikke Golf særlig forskjellig fra Nissan Leaf når vi ser på teknologien: Elmotor på 115 hestekrefter (Leaf: 111), Dreiemoment på 270 newtonmeter og en ganske kjapp 0-100-tid på 10,4 sekunder.

Bilen er utstyrt med en litiumion batteripakke og rekkevidden oppgis til 190 kilometer maks.

Det har den seneste tiden versert rykter om begrensede lademuligheter og svakhet ved oppvarmingsmuligheter om vinteren, som har gjort at vi stilte noen spørsmål potensielle kunder må ha svar på.Testet: Ford Focus Electric

Hva sier så Volkswagen om:

- ladetidene- rekkevidden- oppvarming om vinteren ?

De detaljerte tekniske data er kommet oss i hende og vi presenterer her de første opplysningene mange har gitt uttrykk for å savne hittil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer