Familie på nybiljakt

De neste ukene vil DinSide Motor presentere familietester av de mest solgte bilene i Norge. Alle bilene har vi testet tidligere, men denne gangen er fokus først og fremst på familievennlighet. Vi har derfor tatt utgangspunktet i bilbehov (og ønsker) til en norsk småbarnsfamilie på fire, og målt og vurdert bilene etter typiske viktige kriterier.

Publisert
Sist oppdatert


Familien består av far (31), mor (30), og to gutter på henholdsvis 5 og 3 år. Alle har fått si sin mening om bilene og påvirket resultatene; når familien skal kjøpe bil holder det ikke at bare far er fornøyd!

Hver av disse biltestene må ses på som et supplement til mer "vitenskapelige" testene som allerede er foretatt av DinSide Motor, og lenker til disse vil selvsagt ligge i alle artiklene.

Nå er det selvfølgelig store variasjoner mellom bilene som ligger på listen over de mest solgte, og enkelte modeller egner seg åpenbart mer til familiebruk enn andre. Men under testingen vår har vi støtt på mer enn en overraskelse, både med hensyn til plass, kjøreglede og ikke minst valuta for pengene!

Her er det Ford Mondeo som blir grundig målt og vurdert av både store og små.
Her er det Ford Mondeo som blir grundig målt og vurdert av både store og små. Vis mer


Her er en kort beskrivelse av de seks kriteriene:

Utseende
Det finnes selvsagt viktigere kriterier enn utseendet, men når man bruker flere hundre tusen kroner på ny bil er det det selvsagt viktig at bilen ser bra ut – både på utsiden og innsiden. Og hele familien har sine oppfatninger, og er ikke alltid like enige! Utseende går både på eksteriør og interiør.

Plass
Et av de kanskje aller viktigste kriteriene for en småbarnsfamilie, er plass. Vi har gått løs med målebånd på seter og bagasjerom, og vi har også hatt praktiske tester med barneseter i baksetet for å få et ordentlig inntrykk av benplassen for guttene. I bagasjerommet vil vi helst ha plass til både barnevogn og to kofferter til langturen.

Sikkerhet
Kollisjonsputer finner du på alle nye biler i dag, men hvor mange varierer fra bil til bil. Blokkeringsfrie bremser (ABS) og antiskrens-systemer (ESP) er også verdifullt for sikkerheten. Trepunktsseler på alle plassene i baksetet, samt gode hodestøtter, er også viktig. Elektriske vindusheisere som kan låses er dessuten en viktig egenskap når man har trykkeavhengige smågutter i baksetet. Vi har også tatt med resultater fra kollisjonstester under dette punktet.

Komfort og kjøreopplevelse
Er bilen kjapp eller treg? Hvordan ligger den på veien i høye hastigheter? På humpete vei? Hvordan er setene? Er kupeen godt lydisolert? Klarer barna å se ut av vinduene uten å strekke hals?

Praktiske løsninger
Koppeholdere, små rom, myntholder, mobilholder, skuffer under setene, dype hanskerom, solbrilleetui. Det finnes haugevis av praktiske innretninger i mange nye biler som er med på å øke brukervennligheten. Elektronisk eller manuelt klimaanlegg og et bra stereoanlegg er dessuten viktig når familien tilbringer mange timer i bil.

Valuta for pengene
Når alt kommer til alt er det ofte lommeboken som bestemmer bilvalget. Derfor har vi gjort en helhetsvurdering av alle ovennevnte punkter, og målt ”hva du får” opp mot prisen du må betale. Vi har også målt bilenes drivstofforbruk.

Sammenligne bilene

Sammenligne plassen i stasjonsvognene
Sammenligne drivstofforbruket her (kommer)

Klikk her for å gå til den første biltesten!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer