Familie på nybiljakt

De neste ukene vil DinSide Motor presentere familietester av de mest solgte bilene i Norge. Alle bilene har vi testet tidligere, men denne gangen er fokus først og fremst på familievennlighet. Vi har derfor tatt utgangspunktet i bilbehov (og ønsker) til en norsk småbarnsfamilie på fire, og målt og vurdert bilene etter typiske viktige kriterier.

Publisert
Sist oppdatert

Familien består av far (31), mor (30), og to gutter på henholdsvis 5 og 3 år. Alle har fått si sin mening om bilene og påvirket resultatene; når familien skal kjøpe bil holder det ikke at bare far er fornøyd!

Hver av disse biltestene må ses på som et supplement til mer "vitenskapelige" testene som allerede er foretatt av DinSide Motor, og lenker til disse vil selvsagt ligge i alle artiklene.

Nå er det selvfølgelig store variasjoner mellom bilene som ligger på listen over de mest solgte, og enkelte modeller egner seg åpenbart mer til familiebruk enn andre. Men under testingen vår har vi støtt på mer enn en overraskelse, både med hensyn til plass, kjøreglede og ikke minst valuta for pengene!

Her er en kort beskrivelse av de seks kriteriene:

UtseendeDet finnes selvsagt viktigere kriterier enn utseendet, men når man bruker flere hundre tusen kroner på ny bil er det det selvsagt viktig at bilen ser bra ut – både på utsiden og innsiden. Og hele familien har sine oppfatninger, og er ikke alltid like enige! Utseende går både på eksteriør og interiør.

PlassEt av de kanskje aller viktigste kriteriene for en småbarnsfamilie, er plass. Vi har gått løs med målebånd på seter og bagasjerom, og vi har også hatt praktiske tester med barneseter i baksetet for å få et ordentlig inntrykk av benplassen for guttene. I bagasjerommet vil vi helst ha plass til både barnevogn og to kofferter til langturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer