Fandenivoldsk finne i hardt vær

Innovativ og revolusjonerende? Neppe. Sjødyktig? Utvilsomt. Yamarin 5910 Big Ride møter bølgene med tradisjon i lasten. Kanskje ikke veldig spennende, men særdeles fornuftig.

Yamarin 5810 Big Ride var flaggskipet blant det finske verftets åpne båter. Ja, var. For i høst går den av med pensjon. Klar til å erstatte den populære båten ligger nyheten 5910 Big Ride utålmodig ved bryggen.

Speilbilde

Når vi skal omtale Yamarins nyfødte, svelger vi ord som ”revolusjonær” og ”innovativ” først som sist. For sjelden har en nyhet vært likere sin forgjenger. Men etter å ha studert de tekniske spesifikasjonene med lupe finner vi noen endringer: Skroget er forlenget med tre centimeter, samtidig som det også er ni centimeter bredere. Videre er tyngdepunktet flyttet en tanke akterover. Interiøret er stort sett uendret, med unntak av et mer sjenerøst instrumentpanel.

Skjærgårdsjeep

Har du sett 5810 Big Ride blir du derfor neppe sjokkskadet første gang du får se arvtageren. Sjokkskadet blir du trolig ikke uansett: Båten som ventet på oss i sørlandsidyllen Tvedestrand liknet til forveksling, ja nettopp, en helt vanlig skjærgårdsjeep.

Men sku ikke hunden på hårene. For skjult i Yamarins søvndyssende tradisjonalisme finner vi sjøegenskaper som slettes ikke er tradisjonelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer