Fantastisk el-bil fra Tesla

Her ser du en bilrevolusjon - Teslas kommende familiesedan, Model S.

Tesla Model S Foto: Tesla Motors
Tesla Model S Foto: Tesla Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst fikk vi anledning til å prøvekjøre noe av det mest spennende bilverdenen har å by på i dag, nemlig Tesla Roadster, den elektrisk drevne sportsbilen. (Se lenke til artikkel om denne opplevelsen nederst).

Mazda-designer

Vi visste allerede da at firmaet Tesla planla å lansere en familiesedan, også den elektrisk drevet, og at kravspesifikasjonen var uendelig mer krevende enn noe av det som er elektrisk blant dagens biler kan svare til. Den fikk også et navn: Model S. Siden da har finanskrisen gjort at Tesla har kommet i trøbbel og måttet ty til nedbemanning og søknad om støttepakker. Men den nye toppsjefen, Elon Musk, har slett ikke gitt opp, noe bildene vi ser her beviser. Tesla ansatte Mazdas tidligere sjefsdesigner (En viss likhet med Mazda 6 er kanskje ikke helt tilfeldig - ispedd et hint av Jaguar XF).

Kjørbar i dag

Torsdag 26. mars 2009 ble Model S avduket i California, og Musk kunne vise at prototypen er kjørbar. Han kunne også bekrefte at produksjonsbilen vil bli så å si identisk med bilen vi ser på bildene.

Bra rekkevidde

Spesifikasjonene er egnet til å imponere: Standard rekkevidde, avhengig av størrelsen på batteripakken, skal være fra 260 og opptil 480 kilometer mellom ladinger, og hurtiglading på 45 minutter skal være mulig. Som tilvalg skal det bli mulig å få ekstra batteripakke og rekkevidde på opptil 960 kilometer. Vi antar imidlertid at dette vil gå ut over passasjer/bagasjeplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer