Fantastisk superbil fra Mercedes

For den som synes SL 65 AMG med sine 612 hestekrefter blir for puslete...

Publisert
Sist oppdatert

...lanserer nå Mercedes en versjon av roadstere som burde tilfredsstille også de svært kresne. Den nye Mercedes SL 65 AMG Black Series, som er bilens fulle navn, får til og med supersportsbilen SLR McLarens effekttall til å blekne.

670 hk

V12-motoren med to turboladere har nå fått sin maks-effekt skremt helt opp i 670 hestekrefter, mens dreiemomentet - som potensielt kan nå 1.200 newtonmeter - er elektronisk begrenset til 1.000 newtonmeter, dette for å skåne girkassen - en femtrinns AMG Speedshift Plus automatkasse som disponerer fire kjøreprogrammer: C, S, M1 og M2 - sistnevnte er det heftigste og mest brutale sportsprogrammet med 25% raskere girskift enn M1. Hver motor er håndbygget og signert av personen som har vært ansvarlig for å bygge den.

Racing-inspirert

Når det gjelder design har Mercedes-AMG-folkene bortimot tatt den helt ut. Det er AMGs racing-tradisjon som er gjennomgående tema, og behovene for friskluft til den supertrimmede motoren har krevd sitt av større luftinntak i forhold til "basis"-modellen. 14 centimeter bredere enn standard SL er AMG-versjonnen blitt. Spoileren bak heves automatisk ved 120 km/t og sørger for forbedret marktrykk i høye hastigheter. Sporvidden er betydelig økt: 9,7 centimeter foran og 8,5 centimeter bak. Bakakselen har en flerplate-differensialbrems med en sperrevirkning på opptil 40 %. Antiskrens-systemet (ESP) har tre innstillinger: ESP på, ESP sport og ESP av.

3,8 sek.

Fantastisk superbil fra Mercedes


I forhold til standardmodellen SL 65 AMG er det foretatt betydelige vektbesparelser. Det elektrisk foldbare ståltaket er erstattet med et karbonfiber-komposittak, og karosserideler i det samme kunststoffet erstatter metalldeler. I alt er bilen cirka 250 kilo lettere - men veier fortsatt respektable 1.870 kilo. Uansett: Ytelsene er ikke til å kimse av: 0 til 100 går unna på 3,8 sekunder og den klassiske sperren ved 250 km/t er blitt flyttet opp til 320 kilometer i timen som er bilens offisielle toppfart. For den som måtte finne på å tukle med sperren kan det være betryggende å vite at speedometeret er gradert til 360 km/t.

Også de spesifikke og matt-sortlakkerte AMG-felgene er lettvektere og hjuldimensjonene er bare akkurat så store som bilens ytelser krever: 265/35-19 foran og 325/30-20 bak, og Mercedes har valgt Dunlop Sport Maxx GT-dekk.

Nye Mercedes SL 65 AMG Black Series kommer i salg i november 2008. Når det gjelder pris er det nok slik at hvis du spør om den, har du ikke råd til bilen...

 • Store bilder
 • Store bilder - detaljer
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer