Fantastisk superbil fra Mercedes

For den som synes SL 65 AMG med sine 612 hestekrefter blir for puslete...

Publisert
Sist oppdatert

...lanserer nå Mercedes en versjon av roadstere som burde tilfredsstille også de svært kresne. Den nye Mercedes SL 65 AMG Black Series, som er bilens fulle navn, får til og med supersportsbilen SLR McLarens effekttall til å blekne.

670 hk

V12-motoren med to turboladere har nå fått sin maks-effekt skremt helt opp i 670 hestekrefter, mens dreiemomentet - som potensielt kan nå 1.200 newtonmeter - er elektronisk begrenset til 1.000 newtonmeter, dette for å skåne girkassen - en femtrinns AMG Speedshift Plus automatkasse som disponerer fire kjøreprogrammer: C, S, M1 og M2 - sistnevnte er det heftigste og mest brutale sportsprogrammet med 25% raskere girskift enn M1. Hver motor er håndbygget og signert av personen som har vært ansvarlig for å bygge den.

Racing-inspirert

Når det gjelder design har Mercedes-AMG-folkene bortimot tatt den helt ut. Det er AMGs racing-tradisjon som er gjennomgående tema, og behovene for friskluft til den supertrimmede motoren har krevd sitt av større luftinntak i forhold til "basis"-modellen. 14 centimeter bredere enn standard SL er AMG-versjonnen blitt. Spoileren bak heves automatisk ved 120 km/t og sørger for forbedret marktrykk i høye hastigheter. Sporvidden er betydelig økt: 9,7 centimeter foran og 8,5 centimeter bak. Bakakselen har en flerplate-differensialbrems med en sperrevirkning på opptil 40 %. Antiskrens-systemet (ESP) har tre innstillinger: ESP på, ESP sport og ESP av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer