Nå er den ladbare hybriden Peugeot 3008 GT Hybrid4 klar:

Får firehjulstrekk og solid rekkevidde

Peugeot-SUV-en kommer som ladbar hybrid. Den kan bli en bestselger i Norge.

ETTERLENGTET HYBRID: Med firehjulsdrift, et forbruk på 0,13 l/mil og en rekkevidde på hele 59 kilometer er det duket for en ny suksess for Peugeot 3008. Foto: Peugeot
ETTERLENGTET HYBRID: Med firehjulsdrift, et forbruk på 0,13 l/mil og en rekkevidde på hele 59 kilometer er det duket for en ny suksess for Peugeot 3008. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert

SUV-en 3008 kom i 2016 og har oppnådd solid suksess. Den er allerede solgt i hele 700.000 eksemplarer verden over, men blir langt fra mindre attraktiv med den nye drivlinja.

Firehjulstrekkeren Peugeot 3008 GT Hybrid4 er nå ferdig testet og klar for markedet. Dermed har den fått offisielle WLTP-tall for rekkevidde og CO2-utslipp.

Og det er gledelige nyheter - ikke minst i forhold til avgifter:

Hele 59 kilometer kan den nye Peugeot-modellen tilbakelegge på ren batteridrift. Det betyr også at det totale CO2-utslippet blir lavt. Det oppgis å være på 29 gram CO2/km, i henhold til WLTP. Det tilsvarer et forbruk per mil på 0,13 liter.

300 hester

Med en total effekt på 300 hestekrefter, fra tre motorer, er man også sikret kjapp fremdrift.

3008 GT Hybrid4 har til sammen tre motorer. Bensinmotoren yter 200 hestekrefter, i tillegg har den en elektrisk motor foran med 110 hestekrefter og en elektrisk motor bak med 112 hestekrefter. Alt koblet sammen med en 8-trinns girkasse.

0-100 går unna på friske 5,9 sekunder!

Batteriet har en kapasitet på 13,2 kWt og lades opp på 1 time og 45 min, via et ladeinntak på 7,4 kW. Firehjulsdriften er alltid tilgjengelig og skal sikre god fremkommelighet under alle forhold. 4x4 oppnås også i elektrisk modus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer