Fortum oppgraderer lynladere for Nissan Leaf

Får ikke lading som lovet

Nissan lover utbedring av lynlading for elbilen Nissan Leaf, men kundene vil fortsatt ikke få 100 kW ladefart.

FÅR IKKE LYNLADING: Nissan Leaf-eierne får foreløpig kun ladet med 46 kW hastighet på lynladerne. Fortum lover utbedring innen 2019, men det blir fortsatt ikke 100 kW, som lovet. Foto: Knut Moberg
FÅR IKKE LYNLADING: Nissan Leaf-eierne får foreløpig kun ladet med 46 kW hastighet på lynladerne. Fortum lover utbedring innen 2019, men det blir fortsatt ikke 100 kW, som lovet. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har blitt litt ståhei. Men i utgangspunktet er det ikke noe galt med bilen, noe som heller aldri har vært tilfelle, sier Knut Arne Marcussen i Nissan til Dinside.

Kommunikasjonssjefen forteller at den norske importøren og Nissa-forhandlerne de siste ukene har fått flere henvendelser fra kunder som har lest artikkelen i Dinside, om den nyeste Nissan Leaf - med 62 kWt-batteri - som lader langt fra like raskt som lovet.

- Ikke Nissans skyld

Ved bruk av lynladere skal nemlig elbilen kunne lade med oppimot 100 kW, mens en større test foretatt av NAF viser at den kun tar imot i 46 kW - altså under halvparten av det Leaf 62 kW har blitt annonsert med.

- Det er ikke noe Nissan har gjort feil her. Bilene har hele veien vært klargjort for å motta inntil 100 kW-ladefart. I stedet har feilen vært at produsenten av lynladerne ikke har fulgt de spesifikasjonene Chademo oppga til dem tidligere, forklarer Marcussen.

Dermed mener han de aktuelle lynladerne i Norge endte med kabler som er begrenset til å tåle 125 ampere - altså 50 kW i ladehastighet.

- Nissan tar derfor aktive grep for å utbedre denne situasjonen ved å kontakte produsentene av disse laderne for å sikre at nye ladeenheter som produseres oppfyller de nyeste tekniske spesifikasjonene, sier kommunikasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer