Etterspør lang rekkevidde

Får ikke solgt elbilene

Over ti prosent av bilene til salgs på finn.no er elbiler. Mange sliter med å få solgt biler som ikke har lang nok rekkevidde.

FÅR IKKE SOLGT: Elbiler av første og annen generasjon, med reell rekkevidde på 130 kilometer og mindre, viser seg nå tungsolgte, kan bransjenettstedet BilNytt.no fortelle. Bildet viser en Nissan Leaf av aller første generasjon. Foto: Stein Inge Stølen
FÅR IKKE SOLGT: Elbiler av første og annen generasjon, med reell rekkevidde på 130 kilometer og mindre, viser seg nå tungsolgte, kan bransjenettstedet BilNytt.no fortelle. Bildet viser en Nissan Leaf av aller første generasjon. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert

Som vi kunne fortelle nylig, er det nå kjøpers marked for godt brukte elbiler. Det er nå over 200.000 elbiler på norske veier – mer enn fire ganger så mange som for bare fire år siden.

Bilene som virkelig fikk fart på salget, er nå blitt fem år gamle og ligger i fullt monn til salgs på Finn.no. Og samtidig som det kommer stadig flere bomringer i de store byområdene, er det mange som kan tenke seg en billig elbil for by-bruk.

Det er bransjenettstedet BilNytt.no (betalingstjeneste), som har laget en oversikt over elbiler som ligger ute til salgs på finn.no, og sett nærmere på tallene bak oversikten.

En av ti er elbil

BilNytt melder at det per 17. juni ligger cirka 7.100 elbiler ute til salgs. 3.163 er til salgs fra bruktbilforhandlere, 2.132 fra merkeforhandlere og 1.828 fra privatpersoner, kan nettstedet fortelle.

Elbiler med rekkevidde på under 130 kilometer er tungsolgte.

Det er bruktbilforhandlere BilNytt.no har vært i kontakt med som bekrefter at det nesten ikke er mulig å finne kjøpere til slike elbiler.

Hoper seg opp

Daglig leder Espen Regevik hos Mandal Bil AS, en ren bruktbilforhandler, sier at de nesten hver uke kontaktes av merkeforhandlere med tilbud om å kjøpe brukte elbiler med kort rekkevidde.

- Tilbudene går på alt fra USA-importerte Fiat 500e til første generasjon Nissan Leaf og andre biler med kort rekkevidde. Det kan virke som mange forhandlere har for stort lager av slike biler, sier Regevik til BilNytt.no.

Ola Espeseth, daglig leder i SPZ Bil ved Bergen, en stor bruktbilforhandler som importerer store volum elbiler fra Europa, sier følgende til BilNytt:

- Vi ser tendens der biler med kortere rekkevidde hoper seg opp. Det har kanskje kommet for mange slike bruktimporterte biler til Norge.

- Mange har satt seg på gjerdet og vil vente med å skifte eller kjøpe til de kan få en bil som har en kjørelengde på 300 kilometer eller mer, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer