Her tester BMW elbilene iX3, i4 og iNext:

- Får minst 60 mil rekkevidde

BMW gjør seg klar med stor elbil-offensiv - fire år etter at bestselgeren i3 kom på markedet.

BMW i4: Kamuflert BMW i4 testes på isen - BMW-elbilen kommer i 2021. Video: BMWVis merVis mer Vis mer Vis mer
Publisert

BMW forbereder seg aktivt til lanseringen av neste generasjon helelektriske modeller, i 2020 og 2021. Sammen med BMW iX3, som lanseres neste år, ser vi på disse bildene også tungt kamuflerte eksemplarer av kommende BMW i4 og BMW iNext - som begge deltar i det intensive testprogrammet. Dette foregår ved BMWs testsenter i Arjeplog i Sverige.

– Vi vet mange er nysgjerrige på våre neste helelektriske modeller. De levende bildene fra vinterens tester vitner om at dynamikk og kjøreglede venter, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

KOMMENDE ELBILER FRA BMW: Fra høyre ser vi sedanen i4, den mellomstore SUV-en iX3 og det som skal bli flaggskipet, foreløpig under navnet iNext. Foto: BMW
KOMMENDE ELBILER FRA BMW: Fra høyre ser vi sedanen i4, den mellomstore SUV-en iX3 og det som skal bli flaggskipet, foreløpig under navnet iNext. Foto: BMW Vis mer

Hard vintertesting

BMW forteller at de tre prototypene har blitt testet under ekstreme vær- og veiforhold i randsonen av polarsirkelen, gjennom en rekke omfattende øvelser.

Bilene kjører på islagte innsjøer og på snø i bitende kulde, for å presse de elektriske motorene og høyspenningsbatteriene til det mest ekstreme. Erfaringene tas følgelig med videre når serieproduksjonen av de tre modellene starter de neste årene.

Første el-SUV kommer snart

BMW iX3 lanseres i 2020, og blir ifølge BMW den første bilen med femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motoren får en effekt på over 270 heste-krefter som henter energi fra en batteripakke, som skal ha en netto kapasitet på over 70 kWt. Batteriet er dimensjonert for å kunne hurtiglades med en effekt på opptil 150 kW, og rekkevidden som loves er over 400 kilometer, målt etter den nye WLTP-standarden.

BMW opplyser videre at iX3 blir den første modellen som blir produsert i Kina, av joint venture-selskapet BMW Brilliance Automotive, for global eksport.

BMW iX3: Nå er den nesten klar for markedet, den elektriske utgaven av BMW X3. Denne skal ifølge produsenten få en WLTP-rekkevidde på over 40 mil fra en batteripakke på 70 kWt netto. Foto: BMW
BMW iX3: Nå er den nesten klar for markedet, den elektriske utgaven av BMW X3. Denne skal ifølge produsenten få en WLTP-rekkevidde på over 40 mil fra en batteripakke på 70 kWt netto. Foto: BMW Vis mer

60 mil rekkevidde!

I 2021 lanseres BMW i4. Testbilen på bildene ser ut til å være basert på 4-serie Gran Coupé, en sedan med kupé-fasong - eller firedørs kupé, som BMW og Mercedes ynder å kalle slik design. BMW lover et høyt nivå av både ytelse og kjørekomfort - noe som burde være en selvfølge for kunder av merket.

Også den kommende i4 skal utstyres med femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Denne kommende modellen skal kunne gjøre unna sprinten fra 0 til 100 km/t på knappe fire sekunder og ha en topphastighet på over 200 kilometer i timen.

Og her slår BMW til med et knall-argument for bilen: Rekkevidden skal nemlig bli over 600 kilometer - også den målt etter WLTP-metoden. BMW i4 vil bli produsert på BMWs fabrikk i München, i Tyskland.

BMW i4: Slik fremstår dagens kamuflerte versjon av den kommende elektriske sedanen fra BMW, som vil baseres på kommende 4-serie. I likhet med allerede lanserte 3-serie bygger den på den nye CLAR-plattformen til München-produsenten. Foto: BMW
BMW i4: Slik fremstår dagens kamuflerte versjon av den kommende elektriske sedanen fra BMW, som vil baseres på kommende 4-serie. I likhet med allerede lanserte 3-serie bygger den på den nye CLAR-plattformen til München-produsenten. Foto: BMW Vis mer

Større el-SUV i 2021

I 2021 lanseres også bilen BMW beskriver som sitt kommende teknologiske flaggskip, BMW iNext, som vi omtalte da den ble vist som konseptbil på bilutstillingen i Genève ganske nylig.

Modellen får proporsjonene til en luksuriøs SUV og en rekke innovasjoner innen design, autonom kjøring og tjenester. BMW iNext får en rekkevidde på over 600 km, målt etter den nye WLTP-metoden, og vil bli produsert på BMWs fabrikk i Dingolfing i Tyskland.

ELEKTRISK BMW-SUV: Her testes den kommende produksjonsversjonen av BMW iNext på en islagt innsjø i Nord-Sverige. Både iNext, i4 og iX3 - sistnevnte snart klar for markedet - er for tiden under utprøving i isødet. Foto: BMW
ELEKTRISK BMW-SUV: Her testes den kommende produksjonsversjonen av BMW iNext på en islagt innsjø i Nord-Sverige. Både iNext, i4 og iX3 - sistnevnte snart klar for markedet - er for tiden under utprøving i isødet. Foto: BMW Vis mer

___

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer