Her tester BMW elbilene iX3, i4 og iNext:

- Får minst 60 mil rekkevidde

BMW gjør seg klar med stor elbil-offensiv - fire år etter at bestselgeren i3 kom på markedet.

BMW i4: Kamuflert BMW i4 testes på isen - BMW-elbilen kommer i 2021. Video: BMWVis merVis mer Vis mer Vis mer
Publisert

BMW forbereder seg aktivt til lanseringen av neste generasjon helelektriske modeller, i 2020 og 2021. Sammen med BMW iX3, som lanseres neste år, ser vi på disse bildene også tungt kamuflerte eksemplarer av kommende BMW i4 og BMW iNext - som begge deltar i det intensive testprogrammet. Dette foregår ved BMWs testsenter i Arjeplog i Sverige.

– Vi vet mange er nysgjerrige på våre neste helelektriske modeller. De levende bildene fra vinterens tester vitner om at dynamikk og kjøreglede venter, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

Hard vintertesting

BMW forteller at de tre prototypene har blitt testet under ekstreme vær- og veiforhold i randsonen av polarsirkelen, gjennom en rekke omfattende øvelser.

Bilene kjører på islagte innsjøer og på snø i bitende kulde, for å presse de elektriske motorene og høyspenningsbatteriene til det mest ekstreme. Erfaringene tas følgelig med videre når serieproduksjonen av de tre modellene starter de neste årene.

Første el-SUV kommer snart

BMW iX3 lanseres i 2020, og blir ifølge BMW den første bilen med femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motoren får en effekt på over 270 heste-krefter som henter energi fra en batteripakke, som skal ha en netto kapasitet på over 70 kWt. Batteriet er dimensjonert for å kunne hurtiglades med en effekt på opptil 150 kW, og rekkevidden som loves er over 400 kilometer, målt etter den nye WLTP-standarden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer