Elbil kollisjonstest

Får uhemmet skryt

De siste månedene har 17 nye elbiler vært igjennom tøffe kollisjonstester. Tesla Model Y får uhemmet skryt – BMW i4 feiler.

GRATULERER: Tesla Model Y får gratulasjoner fra EuroNCAP etter rekord-gode resultater i kollisjonstestene og tester av sikkerhetsutstyret som skal forhindre kollisjoner. Etter frontkollisjonen mot en vegg, er det ingen skader på kupeen. Foto: EuroNCAP
GRATULERER: Tesla Model Y får gratulasjoner fra EuroNCAP etter rekord-gode resultater i kollisjonstestene og tester av sikkerhetsutstyret som skal forhindre kollisjoner. Etter frontkollisjonen mot en vegg, er det ingen skader på kupeen. Foto: EuroNCAP Vis mer
Publisert

EuroNCAPs kollisjonstester blir stadig tøffere. Tidligere dreide det meste seg om sikkerheten til passasjerene når en krasj var et faktum. Nå legges det mer og mer vekt på bilenes utstyr og evne til å unngå at kollisjoner oppstår.

Resultatene fra testene som er gjennomført det siste halve året, viser at de aller fleste elektriske bilene på markedet klarer toppscore fem stjerner.

Riktignok med litt varierende poengsum i de forskjellige kategoriene som er sikkerhet for de voksne passasjerene, sikkerhet for barna i bilen, sikkerheten for de myke trafikantene på veien og for sikkerhetsutstyret som skal hindre at en kollisjon oppstår.

Prestasjonene i de enkelte disiplinene kan du studere nærmere i tabellen under.

Tesla-skryt

Bilen som får mest skryt av alle, er Tesla Model Y. Den beskytter både barna og de vokse i bilen svært godt i den krasj. Det som imponerer testerne mest, er bilens evne til å ikke havne i ulykker:

- Model Y, som bygges på Teslas Gigafactory i Berlin, får en imponerende score på 97 prosent for sikkerheten til de voksne og en nesten perfekt 98 prosent score for sikkerhetsutstyret som skal forhindre kollisjoner. I vår test på bane presterer kamera-systemet i Model Y utrolig bra for å forhindre kollisjoner med andre biler, syklister og fotgjengere, sier EuroNCAPs generalsekretær Michiel van Ratingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer