Ford Kuga

Fare for brann

Ford kaller tilbake mer enn 100 000 biler av modellen Kuga. Årsaken er fare for brann.

BRENNBAR: Ford Kuga må tilbake på verksted for utbedringen. Det er fare for at det oppstår brann i motorrommet. Blant annet skal den aktive, lukkbare grillen modifiseres, slik at temperaturen i motorrommet blir lavere. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Ford
BRENNBAR: Ford Kuga må tilbake på verksted for utbedringen. Det er fare for at det oppstår brann i motorrommet. Blant annet skal den aktive, lukkbare grillen modifiseres, slik at temperaturen i motorrommet blir lavere. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare litt over ett år siden Ford kalte tilbake 27 000 Kuga Hybrid. Utluftingen fra batteriet kunne i noen tilfeller ha feil, slik at batteriet ble overopphetet og begynte å brenne. Problemene omfattet 27.000 biler som ble bygget før 26. juni 2020. I underkant av 600 av disse var i Norge.

Problemet nå er at olje og bensin kan samle seg under dekselet som beskytter motoren. Dette kan i spesielle tilfeller antennes og starte en brann i motorrommet, ifølge en talsmann for Ford-Werke i Tyskland.

Rundt 3 000 biler i Norge

Totalt kaller Ford tilbake 106 849 Kuga med 2,5 liters bensinmotor med vanlig hybrid- eller ladbart hybrid-drivverk. Bilene er produsert ved fabrikken i Valencia i Spania mellom 2. august 2019 og 13. juni 2022. I Norge er det i denne perioden solgt til sammen 3 358 Kuga i Norge. 2 800 av disse er hybrider eller ladbare hybrider.

Det er en talsmann for Ford-Werke i Tyskland som forteller til det tyske bilnettstedet Kfz-rueckrufe at problemet som kan oppstå skyldes konstruksjonen av dekselet som beskytter motoren og den aktive lukkemekanismen i grillen. Denne skal normalt bidra til at bilen får lavere luftmotstand når det ikke er behov for kjøling av motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer