Opel Insignia tilbakekalles

Farlig rust på 600 000 biler

Opel har oppdaget et alvorlig problem med nesten 600 000 biler av første generasjon Insignia. Et stag i hjulopphenget bak ruster og kan ryke.

KAN RYKE: Dersom staget i bakstillingen ryker på grunn av rust, vil kjøreegenskapene til de berørte Opel Insignia-bilene bli svært dårlige. Foto: DinSide
KAN RYKE: Dersom staget i bakstillingen ryker på grunn av rust, vil kjøreegenskapene til de berørte Opel Insignia-bilene bli svært dårlige. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opel har satt i verk en kampanje for å kalle tilbake bilene, som første gang ble solgt i 2008 og erstattet kjente Vectra. Ifølge car-recalls.eu, som først rapporterte om dette, kan den alvorlige rusten føre til at stag i bakstillingen knekker. Dette igjen medfører at kjøreegenskapene til bilen blir dårlige.

Bilene må tilbake på verksted for å sjekke skadene og eventuelt bytte ut de aktuelle stagene. Reparasjonen tar rundt én og en halv time. De berørte bilene er produsert mellom desember 2007 og juli 2013.

5600 biler i Norge

Totalt dreier det seg om 571 942 biler. I Norge ble det solgt litt over 5600 Opel Insigina i denne perioden.

DinSide har spurt Opel-importør Bertel O. Steen om hvor mange biler som er berørt av denne tilbakekallingen og når bilene vil bli tatt tilbake til verkstedet.

Stein Pettersen er informasjonssjef i Opel Norge. Han forteller at kampanjen ennå ikke er i gang:

- Kampanjen er ikke lansert ennå, heller ikke i Tyskland. Det dreier seg om rundt 4500 kunder i Norge. Vi vil selvsagt følge opp kundene som vi alltid gjør i denne type tilfeller så snart vi har informasjon om hva som skal gjøres. Om aksjonen skulle inneholde kontroller eller bytte av komponenter dekkes dette av produsent, sier Pettersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer