Farlig starthjelp

"Med StartMeUp kan du få fart på et utladet batteri ved å koble dette til sigarett-tenneren, vente 5 minutter og så starte. Alt fra den betryggende sikkerheten i bilen din," heter det i informasjonen om den mirakuløse utfordreren til startkablene.

Farlig starthjelp
Publisert

-Kast dette så langt bort som dere greier, dette er livsfarlig, sier Helge Paulsen fra firmaet Helge Paulsen Undervisningsmetodikk --Norges ledende innen undervisning og reparasjoner av bilelektronikk.

StartMeUp er altså angivelig et produkt på størrelse med en håndflate, som skal kunne gjøre startkablene unødvendige. Fra trygt inne i kupeen er det bare å plugge StartMeUp til sigarett-tenneren, vente i fem minutter til den har overført strøm til bilbatteriet ditt slik at det grønne lyset tennes, og så er det bare å starte og kjøre av gårde.

StartMeUp skal du ganske enkelt bare kunne kaste fra deg -for det forurenser ikke miljøet. Dette påstås det i informasjonen om dette produktet, som er utviklet i Amerika av firmaet Future Labs i samarbeide med Polaroid, og som selges over internett og per postordre. Dette og andre liknende produkter er det absolutt ikke tilrådelig å benytte. Og hvis du skulle kjøpe det, bør du i hvert fall ikke bruke det på bilen din. Dette er både livsfarlig, og det kan ødelegge i bilen din for titusener av kroner.

Bilen kan ta fyr

Hva er det egentlig som skjer hvis du forsøker å lade opp batteriet ditt via sigarett-tenneren, som i dette tilfellet? Først og fremst er det viktig å være klar over at det er en sikring som beskytter ledningsnettet mellom batteriet og strømforbrukeren, mot for store strømstyrker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer