Farlig vranglære i VG

På onsdag fikk VGs lesere råd om bruk av hodestøtter i bil. Ifølge våre ekspert-kilder er fysioterapeut Tor Bjørnstads råd til VGs lesere rett og slett farlige.

Faksimile fra VG 4. desember.
Faksimile fra VG 4. desember. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag publiserte VG en stor artikkel der avisen refererte en stor europeisk test av hodestøtter. Artikkelen avslørte blant annet at en rekke Volkswagen-modeller er utrustet med hodestøtter som gir dårlig beskyttelse.

Problemet med artikkelen er at den også gir leserne råd om hvordan hodestøtten skal og ikke skal brukes. Blant annet er fysioterapeut Tor Bjørnstad avbildet med hodestøtten plassert i nakkegropen, med følgende billedtekst: "SLIK: God støtte der hodet og nakken møtes gir best beskyttelse mot nakkeskader". Dette er både feil og farlig.

"Nakkeknekkeren"

- Vi forfekter noe helt annet enn det som står i VG. Hodestøtten skal justeres slik at hodets bakre punkt treffer midt på hodestøtten, sier Leif A. Ellevset, direktør i Trygg Trafikk. Det å plassere hodestøtten i nakkegropen har ifølge Ellevset blitt kalt "nakkeknekkeren" av fagfolk på området.

- Vil svinge over hodestøtten

Pressesjef hos Volvo Personvagnar, Christer Gustafsson, har 24 år i Volvos sikkerhetsavdeling bak seg. Også han er sterkt kritisk til fysioterapeut Tor Bjørnstads råd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer