Fartsgrense på 120 km/t på høring

Samferdselsdepartementet har bedt Statens vegvesen om å utrede fartsgrense 120 km/t på motorveger.

120 KM/T: Om norske motorveger kan få 120 km/t som fartsgrense, er nå ute på høring. Foto: Knut Opeide / Statens Vegvesen
120 KM/T: Om norske motorveger kan få 120 km/t som fartsgrense, er nå ute på høring. Foto: Knut Opeide / Statens Vegvesen Vis mer
Publisert

Forrige uke sendte Vegdirektoratet ut en ny høring som blant annet omfatter høyere fartsgrense på motorveger, etter at Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet om å utrede en fartsgrense på 120 km/t på motorveger.

Deres rapport fra i sommer viser at totalt 570 kilometer med ny eller eksisterende motorveg kan være aktuell for en høyere fartsgrene.

Hva skal til for å øke til 120?

Vegdirektoratet skriver i sitt høringsbrev at de som ett av flere punkter i høringen, ønsker særlig innspill og kommentarer på om det skal være fartsgrense på 110 eller 120 km/t på motorveger.

Høringsfristen er satt til 10. februar.

12. juni i år leverte Vegdirektoratet en rapport hvor de ser på mulighetene for en slik fartsøkning.

Det var i et brev fra Samferdselsdepartementet til Statens vegvesen i juni 2018 at de ba etaten om «å vurdere hvilke krav som må legges til grunn for 120 km/t som maksimal fartsgrense i vegnormalen N100 Veg- og gateutforming, i stedet for 110 km/t. Departementet bad også om vurdering av hva som skal til for å skilte fartsgrense 120 km/t på eksisterende veger. Statens vegvesen har forutsatt at oppdraget begrenser seg til motorveg (dimensjoneringsklasse H3)».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer