Fartskontroller: Systemet kollapset!

Da det ble åpnet for å bestille sin egen trafikkontroll, ble tilbudet for populært.

KONTROLL PÅ BESTILLING: Når politiet mottar en seriøs henvendelse fra publikum med forespørsel om å foreta en trafikkontroll, føres dette inn i planen over kontroller som skal gjennomføres når det er praktisk mulig. Foto: PER ERVLAND
KONTROLL PÅ BESTILLING: Når politiet mottar en seriøs henvendelse fra publikum med forespørsel om å foreta en trafikkontroll, føres dette inn i planen over kontroller som skal gjennomføres når det er praktisk mulig. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En oppsiktsvekkende nyhet fra Danmark forleden dag var at trafikkpolitiet i politidistriktet Sydskjælland/Lolland-Falster måtte avbryte en kampanje der de utførte fartskontroller på bestilling fra publikum.

Årsak: Alt for mange forespørsler.

Suksess medførte kollaps

Fra 1. april i år annonserte nemlig det lokale utrykningspolitiet, ifølge Jyllands-posten, at de ville foreta fartskontroller på forespørsel fra publikum. (Og, nei - det var ingen aprilspøk).

Responsen kom umiddelbart, og var faktisk så overveldende at politiet ble nødt til å ta en pause og innrømme at de rett og slett ikke hadde kapasitet til å følge opp samtlige av de 150 "bestillingene" av kontroller de mottok bare den første uken.

Systemet kollapset, rett og slett.

Gjengs praksis i Norge

Og her hos oss? Før dere hiver dere over tastaturet for å skrive innlegget "Dette er da ikke noe nytt":

Vel - det mange ikke vet, er at UP her i Norge også foretar kontroller etter spørsmål fra publikum.

Det er for øvrig selvsagt ikke bare fart som kan være tema, men alt det rare folk driver med bak rattet i stedet for å konsentrere seg om kjøringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer