FARTSSPERRE: Knøttlite smutthull for bensinbiler

Vi, og en del andre, trodde faktisk at det ikke ville bli noe forskjell på bensin- og dieselbiler. Det gjør det.

FARTSSPERRE: Knøttlite smutthull for bensinbiler
Publisert
Sist oppdatert

I følge en kunngjøring fra Vegdirektoratet trenger ikke hastighetssperre monteres i små lastebiler ala Hummer H2, Dodge Ram, Chevrolet Silverado og Ford F-250 før 1. januar 2008 i Norge. For de som også kjører i EU er det utsatt til 1. januar 2006.

Forvirringen

Fra og med disse datoene skal alle typer slike biler ha fartssperre uansett om det er diesel- eller bensinmotor. Forvirringen ligger i regelen som sier noe om tilbakevirkende kraft. Fra 1. januar 2008 skal også alle dieselbiler registrert etter 1. oktober 2001 ha montert fartssperre. Den tilsvarende regelen for bensinbiler er litt snillere. Her gjelder den tilbakevirkende kraften kun tilbake til 1. januar 2005.

Oppklaringen

Følge med nå! Alle bensinbiler, nytt og brukt, registrert for første gang i Norge før 1. januar 2005 vil ALDRI bli belastet med fartssperre. Vi har dessverre forledet noen til å tro at dette ikke er tilfellet. Her gjelder det med andre ord å få fortgang i kjøpsprosessen.

Her finner du våre lastebiltester

Test: Dodge Ram SRT-10Test: Ford F-250 7.3Test: Ford F-350 6.0Test: Mercedes G 270 CdiTest: Mercedes G 400 CdiTest: Chevrolet Tahoe

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer