Parkering og bot på leiebil

Fått bot på leiebilen?

Hva gjør du om du finner en parkeringsbot på bilen du skal til å plukke opp? Eller hva om du er skyld i bota selv?

BOT PÅ LEIEBIL: Hva gjør du om du plukker opp en leiebil med bot på ruta eller om du selv er skyld i bota? Foto: Øystein B. Fossum
BOT PÅ LEIEBIL: Hva gjør du om du plukker opp en leiebil med bot på ruta eller om du selv er skyld i bota? Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Dinside for en tid tilbake skulle teste bildelingskonseptet til Bybil fra Vy, i Oslo, ble vi møtt av et skremmende syn - en gul lapp, blafrende i vinden under den ene vindusviskeren.

Au da, tenkte vi - men dette er da ikke vår skyld? Ikke er det vår bil, og ikke har vi sett den før. Oppsiktsvekkende nok, var dette også på bilens egen parkeringsplass. Hvordan kunne vi få bot der? Forvirrende!

– Det er merkelig at en av våre biler har fått bot på en Bybil-parkeringsplass. Kanskje har kunden bare latt den ligge der fra en tidligere feilparkering, var svaret vi fikk fra digitalmarkedsfører Christine Mollan i Vy.

Og det har hun helt rett i. Vår bil fikk sin bot et helt annet sted i hovedstaden. Men registreringsnummeret stemte, så det var trolig forrige leietaker som la igjen bota etter endt tur.

Du slipper selvsagt å betale

Skulle dette skje med deg, eller har det allerede skjedd? Ta et dypt åndedrag, og slipp lufta rolig ut igjen. Det går helt fint. Du slipper å betale bota på bilen du akkurat skulle til å plukke opp.

Det gjorde vi også. Ta bare med den gule lappen inn i bilen og legg den i hanskerommet. Skriv så gjerne en epost til selskapet som leier ut bilen, så skal de fikse resten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.