Februar: Månedens nyheter

2013 byr på flere bilnyheter enn noen gang. Her er månedens lanseringer.

Foto: Mazda
Foto: Mazda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal totalt lanseres et sted rundt 140 nye biler i 2013, og allerede innen februar er over har 26 av dem sett norske veier. For ikke mange år siden var det et entydig signal fra bilbransjen om at antall modeller måtte ned, av kostnadsmessige hensyn. I dag er tonen en annen. VW Golf er et godt eksempel, for innen året er omme vil vi ha 12 nye utgaver at Golf på markedet.

En revolusjon i hvordan bilen tegnes og konstrueres er noe av årsaken. Tidslinjen fra krybbe til veg er blitt langt kortere, takket være teknikken. Dermed er også kostnadene redusert dramatisk per bilmodell. Det er nå lettere å lage varianter og versjoner, uten at det skal koste skjorta.

(PS! Gikk du glipp av forrige måneds lanseringer?)

Her er månedens lanseringer:

Ford Fiesta

Den kalles «nye Fiesta», men i det store og hele handler det om en sterk ansiktsløfting. Nå har bilen fått den samme digre grillen i fronten som sine slektninger i Ford, og resultatet sammenlignes av britene med Aston Martin. Der slutter også likheten. Nye Fiesta har fått Fords herlige EcoBoost-motorer under panseret, og det er antagelig ikke rare overbevisningen som skal til for å overbevise om at en 1-liters motor på 125 hk passer glimrende i den ellers lille bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer