Feil om motorsykkelulykker?

Norsk Motorcykkel Union (NMCU) slår nå tilbake mot Vegdirektoratets pressemelding fra forrige uke. Pressemeldingen var ”sensasjonspreget” og ”fordomsfull”. Dessuten ga den en ”vridd fremstilling av virkeligheten”, hevder NMCU.

Feil om motorsykkelulykker?

For i forrige uke fikk en pressemelding fra Vegdirektoratet stor oppmerksomhet i norske medier, også i DinSide. Bakgrunnen var en undersøkelse fra Statens vegvesen som blant annet konkluderte med at dødsrisikoen til motorsyklister er 20 ganger høyere enn hos bilister.

Ikke økning i antall MC-ulykker…

NMCU var selv med i gruppen som sto bak den oppsiktsvekkende rapporten fra Statens vegvesen. På bakgrunn av dette protesterer nå foreningen på det sterkeste mot pressemeldingen fra Vegdirektoratet: - Pressemeldingen inneholder faktiske feil. Antall motorsykkelulykker på landsbasis har ikke økt foruroligende slik meldingen påstår, tordner NMCU. – Antall ulykker, sett i forhold til økningen i bestanden har derimot gått betydelig ned de siste årene.

Også påstanden om at motorsyklister har 20 ganger høyere sannsynlighet for å komme ut for en ulykke enn en bilist avskrives som tøv. –Transportøkonomisk institutt legger til grunn at denne risikoen er ti ganger høyere, ikke tyve, sier NMCU, som ikke forstår hvor Vegdirektoratet har hentet påstanden om den dobbelt så høye ulykkesrisikoen fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer