Feil ved nesten samtlige parkeringsplasser

Statens vegvesenets tilsyn avdekker flere avvik.

AVDEKKER FEIL: Det er flere avvik knyttet til skilting ved norske parkeringsplasser. Foto: Statens vegvesen
AVDEKKER FEIL: Det er flere avvik knyttet til skilting ved norske parkeringsplasser. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Parkeringstilsynet har siden oppstarten i 2017 gjennomført kontroller av parkeringsplasser over hele landet. Resultatene har vært nedslående: de finner feil ved nesten alle kontrollerte pakeringsplasser.

– Der hvor vi gjennomfører tilsyn finner vi som regel feil og mangler. Det kan for eksempel være bruk av feil skilt, mangelfull skilting eller manglende handicap-parkering, sier Halgeir Jansen i Statens vegvesens parkeringstilsyn i en pressemelding.

Parkeringsforskriften stiller krav til samtlige aktører som tilbyr en offentlig parkeringsplass mot betaling, med en tidsbegrensning eller som stiller andre vilkår for at du kan parkere der, forklarer vegvesenet.

– Siden oppstarten har vi mottatt mer enn 900 tips om parkeringsanlegg med mulige feil. Tipsene kommer fra privatpersoner, bransjen selv, kommuner og fra parkeringsklagenemda, sier Jansen.

Feil og mangler

Overfor Dinside utdyper han hva slags feil som avdekkes i forbindelse med kontrollene.

– Det vi ofte avdekker er manglende eller feil registreringer i parkeringsregisteret. Dette blir regulert av §4 og §16 i parkeringsforskriften, der finner du kravene til registrering, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer