– Feilfaktureres for flere millioner

– Norske bilførere feilfaktureres for flere millioner kroner i året fordi bomstasjonene registrerer feil bilnummer, sier KNA.

SJEKK FAKTURAEN FRA BOMSELSKAPENE - HVER GANG: KNA tror det kan dreie seg om millionbeløp som blir belastet feil personer i løpet av et år. Foto: Per Ervland
SJEKK FAKTURAEN FRA BOMSELSKAPENE - HVER GANG: KNA tror det kan dreie seg om millionbeløp som blir belastet feil personer i løpet av et år. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rårdgiver Leif N. Olsen i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) har selv opplevd å bli feilfakturert for passeringer han umulig kunne gjort.

– Selv sjekket jeg grundig min siste faktura fra Fjellinjen. 26 av 27 passeringer utenfor Oslo så troverdige ut. Men så oppdaget jeg en passering fra Karmsundgata i Haugesund på 12 kroner midt under ski-VM i Oslo. Den stemte ikke, sier Leif N. Olsen.

Olsen oppfordrer alle til å sjekke bomregninga nøye, og til å klage om man finner feil - selv om det kanskje kun er snakk om småpenger.

– Tror det kan dreie seg om flere millioner

KNA har fått flere henvendelser fra medlemmer som er blitt utsatt for feilinnkreving av bompenger.

– Det er få som går skikkelig gjennom regningene for alle bompasseringene sine. Biler som har Autopass får også stadig regninger feil, og vi tror det til sammen kan dreie seg om flere millioner kroner i året, sier rådgiver Leif N. Olsen i KNA.

Feilavlesning av bombrikker er et stort problem, mener Olsen. Han sier at folk ofte ikke orker å følge opp småbeløp og krav om tilbakebetaling av et par tiere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer