Øvelseskjøring

Fem grep gir billigere førerkort

Slik blir du flink bak rattet.

VIDEO: Følg våre 5 punkt i grunnleggende bilteknikk, så sparer du mange kroner på kjøreskolen og er rustet til mengdetreningen som følger før du har førerkortet i lomma. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å skaffe seg førerkort er en stor investering for mange. Men med noen enkle grep kan du spare mange penger på kjøretimer.

Følg våre fem punkter i grunnleggende bilteknikk, så er du godt rustet til mengdetreningen som følger før du har førerkortet i lomma.

Først noen ord til ansvarlig fører

Den største feilen folk gjør når de skal begynne øvelseskjøringen er å overvurdere ferdighetene til den som skal lære å kjøre.

Du har kjørt lenge og gjør alle de elementære tingene på ren automatikk. Det må læres før man kan begi seg ut i trafikken. Man starter ikke i svart løype første gang man har på seg snowboard heller.

Slik kommer du i gang:

1. Clutch og gass

Begynn på en stor åpen plass første gang du skal prøve en bil. Da unngår man unødvendig stress. Husk at du har kjørt i mange år og tar ting for gitt. Her er alt nytt og man trenger all fokus på selv de mest elementære ting.

Begynn med å ta i gang og stoppe. Gjør det til gass og clutchbruk sitter.

2. Giring

Finn en lite trafikkert vei. Kjør gjerne gjennom de tre første girene og brems ned igjen til full stopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer