Fem jenters drømmebil

Amerikanerne har visst det lenge, girspaken er i veien der den står mellom forsetene i europeiske biler.

Publisert
Sist oppdatert

Å flytte girspaken opp ved rattet er en av løsningene som ble valgt for Volvo YCC – Your Concept Car. Teamet av kvinner som står bak denne konseptbilen har prioritert oppbevaringsrom, de største i midtkonsollen skal ha plass til håndvesker. Det er allikevel overraskende lite kvinnene har satt sitt preg på YCC. Den er som de fleste andre konseptbiler full av teknisk avanserte løsninger, men ingen nyvinninger som overrasker.

Lekkert

Istedenfor full fokus på det praktiske er det tydelig at bilen er tenkt å være lekker og attraktiv. Utover det som kreves av en dyr bil i form av ytelser og stil satte prosjektgruppen krav til følgende: gode oppbevaringsrom, enkel inn- og utstigning, god sikt, mulighet for å bestemme selv, minimalt vedlikehold og enkel parkering.

Måkevingedører er vel ikke det som forbindes med enkel innstigning, men i YCC er dørene todelt. Nederste delen felles ned og sørger blant annet for at skitne dørkarmer holdes langt unna ved innstigning.

For å lette sikten for sjåfører av alle størrelser er ratt, pedaler og førersetet flyttbare. Din perfekte sitteposisjon kodes i din nøkkel. Ønsket om å endre innredning etter hvert er mulig gjennom setetrekk som kan skiftes etter humør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer