Tips til klargjøring av bil:

Fem produkter som gjør bilen skinnende ren

Sola har for lengst tittet frem og bilinteressen begynner å krible i deg igjen. Slik gjør du bilvasken til en lek.

FEM GODE TIPS TIL RENGJØRING AV BIL: Her får du hjelp med produkter som gjør vårvasken av bilen enklere og lenger varig. Foto: NTB Scanpix
FEM GODE TIPS TIL RENGJØRING AV BIL: Her får du hjelp med produkter som gjør vårvasken av bilen enklere og lenger varig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nå er det på tide å få vasket vekk vinteren og få doningen blank. Her er tingene du trenger:

5. Avfetting: Mac 124 Prickbort

Normalt skal man være forsiktig med avfetteren etter at du har polert bilen, men på våren skal både salt, asfaltrenser, voks og det som måtte havnet på lakken vekk uansett.

Prickbort er en av de mest populære og fås nesten over alt. Spray fra under vinduene og nedover. Ikke på vinduene, for da kan det renne ned og inn i dørene og i verste fall fjerne rustbeskyttelsen.

La den virke i fem minutter og spyl bilen med høyttrykksspyler.

Pris: Fra 49 kroner, hos BilxtraFra: Macserien AB

4.Metallpartikkel-fjerner: Selaclean Iron X-it

Avtetteren tar ikke bort alle partiklene i lakken. Flyverust, piggstøv og metallpartikler, fra blant annet bremsene som du ofte kjenner som små nupper på nedre delen av bilen.

Iron X er utviklet i Norge og hefter seg bra på vertikale flater, noe som gjør at den kan jobbe lenge med forrurensningen i lakken. Den jobber i dybden og fjerner alle rester av metallpartikler og forhindrer videre korrosjon. La den jobbe i noen minutter og spyl det bort etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer