Tips til klargjøring av bil:

Fem produkter som gjør bilen skinnende ren

Sola har for lengst tittet frem og bilinteressen begynner å krible i deg igjen. Slik gjør du bilvasken til en lek.

FEM GODE TIPS TIL RENGJØRING AV BIL: Her får du hjelp med produkter som gjør vårvasken av bilen enklere og lenger varig. Foto: NTB Scanpix
FEM GODE TIPS TIL RENGJØRING AV BIL: Her får du hjelp med produkter som gjør vårvasken av bilen enklere og lenger varig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nå er det på tide å få vasket vekk vinteren og få doningen blank. Her er tingene du trenger:

5. Avfetting: Mac 124 Prickbort

Normalt skal man være forsiktig med avfetteren etter at du har polert bilen, men på våren skal både salt, asfaltrenser, voks og det som måtte havnet på lakken vekk uansett.

Prickbort er en av de mest populære og fås nesten over alt. Spray fra under vinduene og nedover. Ikke på vinduene, for da kan det renne ned og inn i dørene og i verste fall fjerne rustbeskyttelsen.

La den virke i fem minutter og spyl bilen med høyttrykksspyler.

Pris: Fra 49 kroner, hos Bilxtra
Fra: Macserien AB

MAC 124 PRICKBORT: Avfetteren koster fra 49 kroner.
MAC 124 PRICKBORT: Avfetteren koster fra 49 kroner. Vis mer

4.Metallpartikkel-fjerner: Selaclean Iron X-it

Avtetteren tar ikke bort alle partiklene i lakken. Flyverust, piggstøv og metallpartikler, fra blant annet bremsene som du ofte kjenner som små nupper på nedre delen av bilen.

Iron X er utviklet i Norge og hefter seg bra på vertikale flater, noe som gjør at den kan jobbe lenge med forrurensningen i lakken. Den jobber i dybden og fjerner alle rester av metallpartikler og forhindrer videre korrosjon. La den jobbe i noen minutter og spyl det bort etterpå.

Pris: 99 kroner, hos Bilxtra
Fra: Krefting & co AS

SELACLEAN IRON X-IT: Metallpartikkelfjerneren koster fra 99 kroner.
SELACLEAN IRON X-IT: Metallpartikkelfjerneren koster fra 99 kroner. Vis mer

3. Vaskevott: Diamond fluffy Red

Man vil for all del unngå å dra med seg masse skitt rundt på lakken, når man vasker bilen. Det finnes masse forskjellige svamper og hansker, grid-bøtter også videre, som hjelper deg med dette.

Denne vaskehansken har en stram strikk, masse tråder og mikrofiber, bærer masse vann og skal være skånsom mot overflaten. Rødfargen skal gjøre det lettere å se møkka. Det anbefales to bøtter. En med såpevann og en med skyllevann og grid.

Pris: 99 kroner
Fra: Bilpleiekongen

DIAMOND FLYFFY RED: Vaskevotten koster 99 kroner.
DIAMOND FLYFFY RED: Vaskevotten koster 99 kroner. Vis mer

2. Shampoo: Meguiars NXT

Dette er en gammel traver. Prisen kan avskrekke, men flasken på 1.890 ml er så stor at du ikke husker hvilket år du kjøpte den.

Den skummer godt i bøtta, gir god glid på lakken og er lett å jobbe med. Den vasker bra og gir en ren overflate med bra dybde og glans. Den holder seg godt til neste vask. Er du ekstra nøye, dusjer du på Maguiars Quick detailer på våt bil før du tørker den, så har du blank bil hele tiden.

Pris: 179 kroner, hos exint.no
Fra: Maguiars

MEGUIARS NXT: Bilshampooen koster fra 179 kroner.
MEGUIARS NXT: Bilshampooen koster fra 179 kroner. Vis mer

1. Forsegler: Sonax Spray and Seal

Mange blir lange i armene av å tenke på å polere bilen, selv om det egentlig ikke er så mye arbeid. Men det finnes mange sprayvarianter, som denne, som gjør alt i én operasjon.

Etter en grundig vask, sprayer du hele bilen og spyler av igjen. Den fungerer på alt, både krom, lakk, glass, gummi, vinyl og plast, så du trenger ikke bekymre deg over hva du treffer og ikke treffer.

Denne syntetiske lakkforsegleren gir både glans og beskyttelse - og den varer inntil tre måneder.

Pris: 217 kroner, hos exint.no 
Fra: Sonax

SONAX SPRAY AND SEAL: Forsegleren koster 217 kroner på nettet.
SONAX SPRAY AND SEAL: Forsegleren koster 217 kroner på nettet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer