Bilutstillingen i Paris

Fem spennende norgesbiler

Det er elbiler som gjelder når bilutstillingen i Paris åpner på tirsdag. Her er de fem mest spennende for norske kjøpere.

FØRST I KØEN: Norske kunder står først i køen når danske Henrik fisker lanserer sin første elektriske bil. Foto: Fisker
FØRST I KØEN: Norske kunder står først i køen når danske Henrik fisker lanserer sin første elektriske bil. Foto: Fisker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillinger er ikke lenger hva det var. I Paris er det franske og kinesiske bilmerker som er i sentrum. Få andre produsenter stiller opp. Den tradisjonelle utstillingen i Genéve i mars, er flyttet til Qatar.

Likevel er det spennende biler som vises i Paris neste uke. For Norge er det elbiler som gjelder. Vi har plukket ut fem som helt klart er spennende for nordmenn som er på jakt etter en ny bil.

Først elektriske Jeep

Nå satser også amerikanske Jeep på elektriske biler. Avenger er en kompakt SUV på 4,07 meter og blir den første rene elbilen fra Jeep. Den vil også få bensinmotorer, men i Norge er det den elektriske utgaven som gjelder.

Bilen bygges på den samme plattformen som Peugeot e-2008 og kommer både med to-og firehjulstrekk. Rekkevidden blir rundt 40 mil. Avenger skal bygges på en fabrikk i Polen og vil komme til Norge i løpet av neste år. Innen 2025 skal Jeep har tre eller fire elektriske biler for salg i Europa.

Fisker Ocean – først til Norge

Dette er et nytt og ukjent bilmerke i Norge, men når danske Henrik Fisker lanserer elektriske Ocean, står nordmenn først i køen. Filosofien er at denne elbilen skal være for folk flest. Opprinnelig var basis-utgaven av bilen priset fra 380 000 kroner, men etter alt å dømme vil den bli noe dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer