Fem stjerner til ny Lexus

Nye Lexus GS gjorde det svært godt hos Euro NCAP og ble dermed det 31. medlemmet i femstjerners-klubben. Bilen er på plass i Norge i månedsskiftet mai/juni.

Publisert
Sist oppdatert

Lexus, som i praksis er Toyotas luksusbil-divisjon, har gjort det svært godt i USA, der merket har status på linje med de tradisjonsrike tyske premium-bilprodusentene.

Lexus-paletten begynner etter hvert å bli ganske stor og består for tiden av ni modeller. Blant disse finner vi både høye firehjulstrekkere (GX470, LX470, RX300), kabrioleten SC430 og stasjonvognen IS200/300 Sportcross.

Resten av modellrekken består av sedaner, hvorav IS200/300 er den minste og LS430 er den største. Mellom disse finner vi ES330, som i praksis er en luksusversjon av Toyota Camry, og den utgående GS300/430, som er en avlegger av Toyota Aristo.

Strammere design

Dagens GS, som er en typisk Audi A6/BMW 5-serie/Mercedes-Benz E-klasse-konkurrent, lever imidlertid på lånt tid. For allerede i disse dager lanseres en helt ny generasjon i de ulike europeiske markedene. I Norge er bilen på plass i månedsskiftet mai/juni.

Den nye bilen har en langt strammere og mer moderne design enn forgjengeren. Ett designtrekk har imidlertid Lexus valgt å holde liv i - de fire frontlyktene.

249 hestekrefter

I likhet med forgjengeren kommer også nye GS med to motoralternativer; en 3,0-liters sekser og en 4,3-liters V8-motor. Den norske importøren vil først og fremst satse på V6-motoren, som nå yter 249 hestekrefter, 26 hestekrefter mer enn den utgående GS300-motoren. Nye GS430 vil i likhet med den utgående kunne skilte med 283 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.