Femdørs A3

A3 Sportback heter versjonen av A3 med ett litt mer praktisk antall dører.

Publisert
Sist oppdatert

Navnet Sportback er vel et forsøk fra Audi på å si noe om plassen, at det er en bil i grenselandet mellom stasjonsvogn og kombi. Dette er ikke bare, som vi er vant til, en tredørs A3 med to ekstra dører. Den er åtte centimeter lengre enn tredørsutgaven, og tak- og vindusprofilen er annerledes.

Det er rimelig å anta at de ekstra centimeterne kommer bagasjeplassen til gode, og at også baksetepassasjerene vil få det mer komfortabelt.

Spennende turbo

2.0T FSI er en spennende nykommer, og den er foreløpig eksklusiv for A3. Dreiemomentet er det nesten dieseltakter over, og det er turboen som sørger for imponerende 280 Newtonmeter fra 1.800 til 5.000 o/min. I tillegg vil de 200 hestekreftene sette sitt preg på kjøreopplevelsen. 0-100 km/t er gjort unna på 7,1 sekunder, og toppfarten er 234 km/t.

Toppmodellen vil som nå være en versjon med 3.2 V6 på 250 hestekrefter. Billigste A3 Sportback vil bli en versjon med 1,6-liter på 102 hestekrefter, og nestemann er 1.6 FSI på 115 hestekrefter. 2-literen blir også å finne uten turbo, det innbærer 150 hestekrefter og et dreiemoment på 200 Nm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer