Bilferie

«Feriehelvete» i trafikken

Køer og kaos har preget utfartsårene fra Storbritannia de siste dagene. Ferjeterminalene i Dover ble først rammet. Nå har også Eurotunnelen problemer.

LANG VENTETID: Køene og ventetiden har vært lang ved havnen i Dover og Eurotunnelen som frakter ferieturister over den engelske kanal til Frankrike. Her fra køen foran innsjekk i Dover. Foto: Gareth Fuller / PA / AP / NTB
LANG VENTETID: Køene og ventetiden har vært lang ved havnen i Dover og Eurotunnelen som frakter ferieturister over den engelske kanal til Frankrike. Her fra køen foran innsjekk i Dover. Foto: Gareth Fuller / PA / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske automobilforeningen (AA) har nå døpt avgangsterminalen til Eurotunnelen i Folkestone til landets nye episenter for feriehelvete.

Dette skjer etter to dager med kaos ved havnebyen Dover, hvor tusenvis har stått i kø for å komme seg på ferjene over kanalen til Frankrike.

Deler av hovedfartsåren M20 er stengt for privatbiler i et forsøk på å få trafikken til å flyte. Dette har igjen ført til køer for å komme seg inn mot Eurotunnelen og Dover fra alternative veier sørover i Storbritannia.

- Dover har nå kommet seg, men Folkestone har blitt det nye episenteret for feriehelvete, sier leder for veipolitikk Jack Cousens i AA.

Tusenvis av turister

Ved terminalen i Folkestone hvor folk kjører bilene sine på togene som går gjennom Eurotunnelen, tok det søndag rundt 90 minutter for å sjekke inn og komme seg på toget. Dette kommer i tillegg til kaos på veien dit.

- Mange venter i timevis for å komme seg til terminalen, sier Cousens.

I ferjebyen Dover var køene på rundt én time søndag. Det var ventet rundt 6.000 biler med ferieturister i løpet av søndagen, etter at den britiske skoleferien startet. Totalt har rundt 72.000 passasjerer reist ut fra Dover i løpet av helgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.