Ferrari 612 Scaglietti

Scaglietti er en av stjernene på bilutstillingen i Geneve. Under finner du det meste om bilens attributter.

Publisert
Sist oppdatert
Ferrari 612 Scaglietti
Ferrari 612 Scaglietti
Ferrari 612 Scaglietti
Ferrari 612 Scaglietti


Ferrari 612 Scaglietti er designet av Pinifarina, og har blitt døpt av Ferrari-sjef Luca de Montezemelo til ære for Sergio Scaglietti. Scaglietti har jobbet som designer hos Ferrari og har æren for de aller vakreste Ferrari-modellene på 50- og 60-tallet.

Tallet 612 kommer fra et 5,8-liters sylindervolum som er rundet opp til seks, og tallet 12 er antall sylindere.

God vektfordeling

Hos Ferrari er riktig vektfordeling høyt prioritert. En V12-motor er tung og i Scaglietti er hele motoren montert bak forakselen. Differensial og girkasse er slått sammen til en enhet, og er montert bak. I tillegg er kjøling, eksosanlegg, batteri og bensintank flyttet bakover.

Hele bilen er laget i aluminium og det i seg selv gjør bilen lettere. Likevel veier den 4,9 meter lange bilen 1.840 kilo. Vekfordelingen mellom for- og bakaksel er i forholdet 46:54. For å finne ut hvilke dekk som passer best, har testsjåførene jobbet hardt på Fiorano-banen og kommet frem til foran skal det være dekk i dimensjonen 245/45-18 foran, og bak i dimensjonen 285/40-19.

Heftig motor

Til tross for ganske høy vekt er ytelsene gode. 0 til 100 kilometer timen klarer den på 4,2 sekunder og toppfarten er 320 kilometer i timen. Motoren er bygd i aluminium og har et totalt slagvolum på 5,8 liter. Effekten er på hele 540 hestekrefter ved 7.250 omdreininger i minuttet og turtallssperren slår ikke inn før på 7.600 omdreininger. Maksimalt dreiemoment på 588 newtonmeter oppnås ved 5.250 omdreininger. Dette er med andre ord en motor som har mye å gi på høyt turtall.

F1-kasse

Scaglietti kan leveres med både manuell girkasse og en såkallt F1-kasse. F1-kassen har en elektrohydraulisk kløtsj som gjør at du kan gire manuelt med spaker bak rattet, men uten å betjene en kløtsjpedal selv. Den kan også fungere som et vanlig automatgir.

Store bilder av eksteriøret finner du her.

Store bilder av interiør og detaljer finner du her.

Her finner du mer Ferrari-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer