Ferrari 612 Scaglietti

Scaglietti er en av stjernene på bilutstillingen i Geneve. Under finner du det meste om bilens attributter.

Publisert
Sist oppdatert

Ferrari 612 Scaglietti er designet av Pinifarina, og har blitt døpt av Ferrari-sjef Luca de Montezemelo til ære for Sergio Scaglietti. Scaglietti har jobbet som designer hos Ferrari og har æren for de aller vakreste Ferrari-modellene på 50- og 60-tallet.

Tallet 612 kommer fra et 5,8-liters sylindervolum som er rundet opp til seks, og tallet 12 er antall sylindere.

God vektfordeling

Hos Ferrari er riktig vektfordeling høyt prioritert. En V12-motor er tung og i Scaglietti er hele motoren montert bak forakselen. Differensial og girkasse er slått sammen til en enhet, og er montert bak. I tillegg er kjøling, eksosanlegg, batteri og bensintank flyttet bakover.

Hele bilen er laget i aluminium og det i seg selv gjør bilen lettere. Likevel veier den 4,9 meter lange bilen 1.840 kilo. Vekfordelingen mellom for- og bakaksel er i forholdet 46:54. For å finne ut hvilke dekk som passer best, har testsjåførene jobbet hardt på Fiorano-banen og kommet frem til foran skal det være dekk i dimensjonen 245/45-18 foran, og bak i dimensjonen 285/40-19.

Heftig motor

Til tross for ganske høy vekt er ytelsene gode. 0 til 100 kilometer timen klarer den på 4,2 sekunder og toppfarten er 320 kilometer i timen. Motoren er bygd i aluminium og har et totalt slagvolum på 5,8 liter. Effekten er på hele 540 hestekrefter ved 7.250 omdreininger i minuttet og turtallssperren slår ikke inn før på 7.600 omdreininger. Maksimalt dreiemoment på 588 newtonmeter oppnås ved 5.250 omdreininger. Dette er med andre ord en motor som har mye å gi på høyt turtall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer