Ferrari: Alt om 458 Italia

Ferrari 458 skal pløye luften som et jagerfly.

Ferrari: Alt om 458 Italia
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke skortet på spionbilder og spekulasjoner rundt den neste modellen fra Maranello. Det er ikke rart heller. Det knytter seg ekstremt mye spenning tilknyttet nye Ferrari-modeller.

Nå har vi lagt på plass 15 nye bilder, inkludert fra kjøring, samt en film fra messa i Frankfurt.

Midtmotor-klassen

Ferrari har, for å forenkle, ofte en modellrekke med tre biltyper: GT/kupé-bilene med motor foran (dagens 599 og den mer kompakte California), sportsbilene med midtmotor bak setene (utgående 430 og kommende 458 Italia) og spesialmodellene (F40, F50, Enzo, FXX...)

Evolusjon

Slik sett er altså 458 etterkommeren etter en rekke med biler som 328, GTB/GTS, 348, F355, 360 Modena og dagens F430. I forhold til sistnevnte er designen en relativt forsiktig videreføring av formspråket med en ytterligere forfinet profil og mer spektakulære lykter. Men Ferrari presiserer at bilen er helt nyutviklet, i motsetning til forgjengeren som i sin tur er basert på 360 Modena og dermed har sine røtter mer enn ti år tilbake i tid. Takket være den ultramoderne konstruksjonen med både lett vekt (1.380 kilo) og lav luftmotstand er ytelsene merkbart forbedret - ja, dette skal i det hele tatt være den mest energieffektive modellen i Ferraris historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.