Bedre batterier

Ferrari bygger elbil

I alle år har sjelen i Ferrari vært store, råsterke bensinmotorer. Nå bekrefter den italienske superbil-produsenten at også en elbil er på gang.

DEN RÅESTE: Dersom Ferraris elbil skal bli den råeste på veien, slik tidligere Ferrari-sjef Marchionne sa, må den også slå Teslas nye Roadster som snart er klar. Det betyr ytelser som 2,1 sekunder fra 0-100 km/t, toppfart over 400 km/t og rekkevidde 1000 kilometer. Foto: Ferrari
DEN RÅESTE: Dersom Ferraris elbil skal bli den råeste på veien, slik tidligere Ferrari-sjef Marchionne sa, må den også slå Teslas nye Roadster som snart er klar. Det betyr ytelser som 2,1 sekunder fra 0-100 km/t, toppfart over 400 km/t og rekkevidde 1000 kilometer. Foto: Ferrari Vis mer
Publisert

Tidligere i år rullet Ferraris første serieproduserte elektrifiserte bil ut på veien. Det er den ladbare hybriden SP 90 Stradale. Den har en V8 motor på 769 hester under panseret og i tillegg tre elektriske motorer på 217 hester som får strøm fra et lite batteri. Det holder til maksimalt 25 kilometer på strøm. Du kan kjøre 0-100 km/t på 2,5 sekunder, men noen ordentlig elbil er det langt i fra.

Men en elbil kommer. I 2018 erklærte daværende Ferrari-sjef Sergio Marchionne at en elektrisk bil er på vei:

Neppe før om fire år

– Ferrari skal bygge en batteri-drevet superbil som skal utfordre Tesla i den aller øverste delen av elbil-markedet. Hvis det først skal bygges en elektrisk superbil, så skal Ferrari være først på veien, sa Marchionne uten å angi noe tidspunkt for når bilen skal være ferdig.

De fleste hadde regnet med at den ville være klar for veien om ett eller to år. Nå ser det ut til å drøye litt lenger. Nylig fortalte den nye Ferrari-sjefen, Louis Camilleri, journalister som besøkte fabrikken i Maranello i Italia, at bilen neppe kommer på veien før 2025. Han skylder på at batteri-teknologien ikke er godt nok utviklet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.