Ferrari F430 Spider

Ferrari lanserer enda en åpen sportsbil.

Publisert
Sist oppdatert

Ferrari utvider både sitt V8- og roadster-program med F430 Spider. For ikke lenge siden kunne vi vise dere den nye Superamerica og nå kommer også en V8-modell for de som vil kjøre åpent.

Sportslig

F430 Spider skal helt klart appellere til de som vil ha det aller sportsligste. Den nye V8-motoren har et slagvolum på 4,3 liter og yter hele 490 hestekrefter ved 8.500 omdreininger. Dreiemomentet er 465 newtonmeter ved 5.250 omdreininger. 0 til 100 klarer den da på 4,1 sekunder og toppfarten er over 310 kilometer i timen. F430 går opplagt bra, men er verken spesielt liten eller lett. Lengden på bilen er 4,51 meter og vekten er 1.520 kilo. For lettere å kunne utnytte alle kreftene er også denne bilen utstyrt med en elektronisk differensial (E-diff). Oppsettet på bilen kan også forandres fortløpende med en vribryter på rattet, også kaldt "manettino".

Taket opereres fullstendig automatisk og uansett om taket er oppe eller nede er det fullt mulig å nyte synet av motoren som har et gjennomsiktig motorlokk.

Bilen vil vises i Genève i begynnelsen av mars og der er også DinSide Motor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer