Ferrari F430

Ferrari tar skikkelig i når de først er i gang. Det er de også nødt til siden det også er andre merker som har herlige sportsbiler. Ferrari F430 vil i første rekke konkurrere med Lamborghini Gallardo og Porsche 911.

Publisert
Sist oppdatert

Ferrari vil med F430, i tillegg til en ny motorisering, vise helt nye oppfinnelser hentet fra Formel 1.

Det viktigste

De to viktigste nyvinningene som vil debutere i Ferrari F430 er en elektronisk differensial (E-Diff) og noe som Formel 1-førerene kaller for "Manettino". Manettino er et lite vrihjul som sitter på rattet hvor sjåføren kan styre bilens dynamiske egenskaper. Det sies ikke noe mer om hva det er utover dette, men dere kan se nærbildet av det ved å se gjennom de store bildene.

490 hester

Som på 360 Modena ligger også motoren på F430 fullt synlig bak glass. Det er en 4,3-liters V8-motor med 90-graders vinkel mellom sylinderrekkene. Effekten er oppgitt til 490 hestekrefter ved 8.500 omdreininger og dreiemomentet er 465 newtonmeter ved 5.250 omdreininger i minuttet. For de skikkelig innvidde, og som har glede av enda flere tall, betyr det at den har gode 114 hestekrefter per liter slagvolum og at den har et forhold mellom vekt og effekt som sier at hver hestekraft må dra på 2,8 kilo bil.

0 til 100 kilometer i timen klarer den på 4 sekunder og toppfarten er over 315 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer