Ferrari Purosangue

Ferrari: - Ikke SUV

«Ikke kall den en SUV», ber Ferrari. Men det er vel akkurat det fabrikkens første firedørs bil med det håpløse navnet er.

IKKE FOR TERRENGET: Ferrari Purosangue er den første bilen fra fabrikken med fire dører. Den har egenskapene til en SUV, men Ferrari ønsker ikke at vi skal kalle den det. Foto: Ferrari
IKKE FOR TERRENGET: Ferrari Purosangue er den første bilen fra fabrikken med fire dører. Den har egenskapene til en SUV, men Ferrari ønsker ikke at vi skal kalle den det. Foto: Ferrari Vis mer
Publisert

For Ferrari betyr sportsbiler alt. Det er sikkert derfor de ikke ønsker at deres nye Purosangue skal forbindes med en SUV. Ikke en gang med en crossover, som er noe midt i mellom en SUV og en vanlig personbil.

Men det er ikke til å komme i fra at Purosangue er omtrent like høy som SUV-en Porsche Macan, har firehjulstrekk og høyere bakkeklaring enn noen Ferrari tidligere, og altså fire dører og to gode plasser i baksetet.

Super-rask

Målet for Ferrari har helt sikkert vært å bygge en bil som skal ta opp konkurransen med SUV-er som Lamborghini Urus, som er blitt fabrikkens bestselger, og Aston Martin DBX.

Målet til Ferrari har imildlrtid vært å gi Purosangue de samme sportslige kjøreegenskapene som fabrikkens andre sportsbiler. Derfor har den fått en V12 motor på 715 hester plasser litt foran midten av bilen. Det skal gi bilen en toppfart på 310 km/t og en akselerasjon fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder.

4,5 millioner kroner

Selv om de første kundene ikke får bilen sin før til sommeren, begynte Ferrari å få inn mange bestillinger allerede i 2018 da det først ble annonsert at Purosangue skulle bygges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer