Ferrari med ny drømmebil

Det er ikke hver dag at Ferrari viser en helt ny modell. Nå har de første bildene av GT California blitt sluppet.

Publisert
Sist oppdatert
...4,3-literen yter hele 460 hestekrefter oppe ved 7.500 omdreininger.


Nyheten kommer kanskje litt overraskende på noen, men mye rykter og spekulasjoner har versert rundt denne bilen. At den skulle bli en i Ferrari-målestokk rimelig innstegsmodell har vært en vanlig oppfatning, men det stemmer ikke helt. For både størrelse og motorisering gjør at GT trolig vil plassere seg ganske midt i Ferraris modellutvalg.

V8

Ferrari med ny drømmebil

Ferrari med ny drømmebil

 1. Store bilder


Men alt er ennå ganske usikkert ettersom disse bildene, samt litt informasjon om motor og drivlinje stort sett er alt vi har foreløpig. Men det er spennende nok i seg selv, for 4,3-literen yter hele 460 hestekrefter oppe ved 7.500 omdreininger. V8eren er forøvrig montert foran, i motsetning til på en F430, men i likhet med de større modellene.

Lavere forbruk

Ferrari er en versting på CO2-utslipp, men den nye kabrioleten skal nøye seg med 310 gram per kilometer. Det tilsvarer om lag 1,3 liter bensin per mil. Langt fra imponerende, men likevel klart best blant dagens Ferrarier.

Ny girkasse

Girkassen skal være halvautomatisk og utstyrt med to kløtsjer, lik Volkswagens kjente DSG-kasse. Sammen med et sofistikert antispinnsystem hentet fra 599 GTB sørger det for at 0-100 skal gå på den rette siden av fire sekunder.

Bakseter

Ferrari med ny drømmebil


GT California skal være en 2+2. Det betyr at et par små nødbakseter er å finne bak fremstolene. Når det gjelder taket er det mye som tyder på at det er laget i metall. I så fall blir dette Ferraris første kupékabriolet.

Ferrari GT California debuterer på bilutstillingen i Paris i oktober.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Ferrari-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer