Ferrari med ny drømmebil

Det er ikke hver dag at Ferrari viser en helt ny modell. Nå har de første bildene av GT California blitt sluppet.

Publisert
Sist oppdatert

Nyheten kommer kanskje litt overraskende på noen, men mye rykter og spekulasjoner har versert rundt denne bilen. At den skulle bli en i Ferrari-målestokk rimelig innstegsmodell har vært en vanlig oppfatning, men det stemmer ikke helt. For både størrelse og motorisering gjør at GT trolig vil plassere seg ganske midt i Ferraris modellutvalg.

V8

Men alt er ennå ganske usikkert ettersom disse bildene, samt litt informasjon om motor og drivlinje stort sett er alt vi har foreløpig. Men det er spennende nok i seg selv, for 4,3-literen yter hele 460 hestekrefter oppe ved 7.500 omdreininger. V8eren er forøvrig montert foran, i motsetning til på en F430, men i likhet med de større modellene.

Lavere forbruk

Ferrari er en versting på CO2-utslipp, men den nye kabrioleten skal nøye seg med 310 gram per kilometer. Det tilsvarer om lag 1,3 liter bensin per mil. Langt fra imponerende, men likevel klart best blant dagens Ferrarier.

Ny girkasse

Girkassen skal være halvautomatisk og utstyrt med to kløtsjer, lik Volkswagens kjente DSG-kasse. Sammen med et sofistikert antispinnsystem hentet fra 599 GTB sørger det for at 0-100 skal gå på den rette siden av fire sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer