Ferrari med rå 360-versjon

Ferrari tar vare på sine aller mest sportslige kunder og varter opp med en særdeles hvass 360-versjon.

Publisert
Sist oppdatert
Ferrari med rå 360-versjon

Ferrari med rå 360-versjon

  1. Fotoalbum


Den friske 360-varianten har fått navnet Challenge Stradale og skal være et alternativ for dem som synes at Ferrari har blitt litt for opptatt av komfort og luksusutstyr. Bilen kommer i to versjoner, en ekstrem-versjon med racing-seter og skyvevinduer og en litt mindre ekstrem versjon med skinnseter og ordinære sideruter.

Aluminium, karbon og titan

Begge har mistet mye vekt sammenlignet med sitt opphav - Ferrari hevder selv at den mest ekstreme versjonen veier 110 kilo mindre enn en ordinær 360. Det betyr at vekten er kommet helt ned i 1.180 kilo. Vektreduksjonen er først og fremst kommet i stand ved utstrakt brukt av aluminium, men også karbon og titan. Blant annet er både hjulbolter og spiralfjærer produsert i sistnevnte materiale.

4,1 sekunder

Ferrari med rå 360-versjon


Den 3,6 liter store V8-motoren er også noe modifisert og effekten har økt fra 400 til 425 hestekrefter, noe som betyr at kraftkilden er den mest effektsterke ikke-turboladede V8-motoren Ferrari noen gang har bygd. Sammen med vektreduksjonen har effektøkningen sørget for at Challenge Stradale klarer øvelsen 0 til 100 på 4,1 sekunder, 0,4 sekunder raskere enn stamfar 360.

Keramiske bremser

Stoppkraft sikres ved hjelp av keramiske bremser. Seksstemplede kalipere kniper tak de fremre skivene, som er 380 millimeter i diameter, mens firestemplede kalipere tar seg av de 350 millimeter store bakskivene. Veggrepet ivaretas av 19 tommer store hjul med 225/35-dekk foran og voksne 285/35-dekk bak.

Ikke godt å si

Ferrari med rå 360-versjon


En ordinær Ferrari 360 har i Norge inntil nylig kostet rundt 1,75 millioner kroner. Hva Challenge Stradale vil koste, eller om den i det hele tatt vil bli tatt inn til Norge, er ikke godt å si. Forhandler og importør La Strada, som blant annet importerte Ferrari og Maserati, har nemlig lagt inn årene.

Store bilder finner du her.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Ferrari-tester
  • Her finner du flere Ferrari-nyheter
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer