Ferrari P4/5: Fire millioner... dollar, takk!

Superlekre Ferrari P4/5 er resultatet av å mikse i utgangspunktet ekstreme Enzo med Pininfarinas geniale designtalenter og James Glickenhaus dype lommebok.

Publisert
Sist oppdatert

Ferrari er kjent for å være rimelig streng med hva logoen deres kan forbindes med. Dramatisk ombygde biler står normalt ikke øverst på ønskelisten. Men de har tillatt det før, med 575 GTZ som du kan lese om her (link). Og når dessuten Pininfarinas beste menn står som garantister, ja da … skitt au! New Yorkeren James Glickenhaus har dermed fått oppfylt sin innerste bildrøm. Prisen: rundt fire millioner dollar (i underkant av 25 millioner kroner).

60-tallsinspirasjon

Nøyaktig hva P4/5-betegnelsen står for kommer ikke klart fram, men det er klart at sammenhengen er Pininfarinas egne Ferrari-modeller fra den gang da. Stilmessig er nemlig P4/5 godt forankret i 60-tallets racinglinjer. Utgangspunktet er altså en standard Enzo. Deretter har Pininfarina, i nært samarbeid med Glickenhaus, redesignet bilen til den store gullmedaljen. Over 200 av bilens komponenter er bearbeidet.

Laget for tøff veibruk

Dette er imidlertid ingen ren showbil. P4/5 er konstruert med vekt på å være en fullgod bil på veien. Noen detaljer; 20-tomshjulene er dreiet ut av en hel blokk aluminium. Og med dekkdimensjonen 335/30 er det ikke mye gummi som skiller dem fra asfalten. Karosseriet er laget i karbon, og er selvsagt utsatt for drepende tester i vindtunnelen først. Men også interiøret er utsatt for ”ekstrem forvandlig”. Total er bilen nå nede på 1200 kilo, 165 kilo lettere enn utgangspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer