Ferrari Testarossa (1985)

Ferrari har alltid levd i skyggen av Lamborghini når det gjelder dramatisk design. Men med Testarossa kom de veldig nært.

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Ferrari Testarossa debuterte i 1984 og var ment å skulle sette Lamborghini Countach LP500S på plass. Det gjorde den da også – til Lamborghini svarte med QV-versjonen av Countach etter noen måneder. Men i motsetning til Countach var Testarossa sivilisert og lettkjørt – og nesten like rask.

Dette er virkelig superbilen for lange ferieturer. Den er en perfekt milsluker. Tenk å legge ut på Italia-ferie med en slik bil, da snakker vi virkelig om La Dolce Vita! Navnet Testarossa betyr rødtopp på italiensk, og viser til de rødlakkerte topplokkene på den 4,9-liters 12-sylindrede boxermotoren på 390 hk. Dette betyr 0-100 km/t på 5,8 sekunder og en topphastighet på solide 290 km/t. Motoren er solid som den kinesiske mur.

InteriørEn sober blanding av luksus og GT, med det klassiske Momo-rattet, de utfreste sporene rundt girstanga og store, klassiske instrumenter. Skinnsetene er svært komfortable og du har faktisk rimelig god oversik over trafikken rundt deg.

OppsummeringSonny Crockett og Ricardo Tubbs trengte en sportsbil for å gli inn i Miamis tvilsomme narkobaron-miljø i tredje sesong av ”Miami Vice”. Hva tror du de valgte? Jo, en arktisk hvit Ferrari Testarossa! Det sier sitt om bilens image på 80-tallet. Sånn er det heldigvis ikke i dag, men bilen passer kun for dem som absolutt IKKE ønsker å være anonyme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer