Ferske og friske familie-SUV'er

Begge har firehjulstrekk, 7-seter, automatgir - og er perfekte Norgesbiler. Men hvilken av disse nykommerne bør du velge? Vi har testet!

SUV-ERENE: Land Rover Discovery Sport og Kia Sorento er splitter nye og tilbyr alt en familie kan ønske seg av framkommelighet, plass og komfort.  Foto: JAMIESON POTHECARY
SUV-ERENE: Land Rover Discovery Sport og Kia Sorento er splitter nye og tilbyr alt en familie kan ønske seg av framkommelighet, plass og komfort. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for firehjulsdrift øker. Flere ønsker også automatgir. God plass er heller ikke å forakte, og for noen er det rett og slett nødvendig. I denne bilklassen er det nærmest også et krav at den drikker diesel.

Med disse kriteriene på blokka er det mange som skal ut og velge bil, men er det mulig å få tak i noe som helst innenfor en folkelig økonomisk rekkevidde?

Her er to av de bilene på markedet som dekker flest av disse behovene, og det til levelige priser. Derfor velger vi diesel, 4wd og automat

Land Rover Discovery Sport: Britisk sjarmoffensiv

Discovery Sport har overtatt for bilen som het Land Rover Freelander. Nå er den blitt en familiebil i den eksklusive mellom-SUV-klassen, og Sport-navnet er ikke helt malplassert. For er det er tydelig at BMW X3 har vært en målestokk hva angår sportslige kjøreegenskaper.

Vår testbil er en SD4 HSE 190 hesters diesel med 9-trinns automatkasse og 5+2 seteløsning til 679.850 kroner. HSE kommer som standard med skinnseter med el-justering, filskiftevarsler, nødbrems, navigasjon, ryggekamera, parkeringssensorer, oppvarmet ratt og frontrute, Bi-xenon, 18-tommers alu-felger, automatisk fjernlyskontroll, 2-sone klimaanlegg og terrengprogrammet Terrain Response.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer