Fiat 500 Abarth tøffer seg

Suksessbilen Fiat 500 er nylig vist. Nå kommer snart sportsversjonen med tilnavnet Abarth.

Publisert
Sist oppdatert

Å konkludere med at en bil er blitt en suksess før den er kommet på markedet, bør man være forsiktig med, i alle fall hvis man vil være sikker på å ha sitt på det tørre. Vi tror likevel ikke vi løper noen stor risiko for å måtte dra på oss gummistøvlene etter å ha servert påstanden ovenfor.

Oppsiktsvekkende

Grunnen er enkel: Fiat 500 har nemlig fått enorm oppmerksomhet verden over helt siden de første spionbildene begynte å dukke opp. Mye må nok tilskrives den søt-tøffe og forseggjorte designen, men også navnets rike tradisjoner og forventningene om en kjøreglad Mini-konkurrent har gjort seg gjeldende.

Morsom Abarth

Og akkurat det blir i høyeste grad bilen på bildene. Også den vanlige 500-versjonen som nettopp har blitt lansert kan i følge de første prøvekjøringsrapportene fra utenlandsk presse skilte med en usedvanlig livlig og responsiv kjøreopplevelse. Det lover godt for denne sportsvarianten som vil bli kalt 500 Abarth.

Turbo

Den største forskjellen til Abarth-versjonen blir å finne under panseret. Den hittil største og sterkeste maskinen er en 1,4-liter på 100 hestekrefter som sender den lille sjarmøren fra 0-100 på 10,5 sekunder. 500 Abarth får etter alt å dømme en turboladet versjon av denne motoren med enten 120 eller 150 hestekrefter. Denne motoren sitter også i søsknene Bravo og Grande Punto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer