Fiat 500 leker kabriolet

Fiat 500C er ikke en ekte kabriolet, men vil nok likevel gi litt ekstra friluftsfølelse.

Fiat 500 leker kabriolet
Publisert
Sist oppdatert

Fiats lille småbil har sjarmert mange, og flere vil nok la seg begeistre med denne nye utgaven. Vi har testet 500 ved et par anledninger og har ikke helt latt oss overbevise, selv om vi kan skjønne folk som faller for designen og stilen.

500C er ikke en fullblods kabriolet. Bare midten av taket kan foldes ned, som et slags gigantisk soltak, eller en slags targa-løsning. Det gir selvsagt lavere vekt og utviklingskostnader, samtidig som karosseristivheten gagnes. Men den skikkelige kabrioletfølelsen gir det nok ikke.

Selve taket er laget i stoff og skyves automatisk tilbake til bak hodestøttene i baksetene.

Samme motorer

Motormessig blir det de samme tre alternativene som sitter i vanlige 500. Det betyr to bensinmotorer på 1,2 og 1,4 liter med henholdsvis 69 og 100 hestekrefter. Dieselmotoren er på 1,3 liter og yter 75 hester. En manuell femtrinnskasse er standard. En elektronisk styrt semiautomat er også tilgjengelig.

Noen sportslig Abarth-versjon av denne karosserivarianten blir det trolig ikke snakk om.

Stopper og starter automatisk

500C har for øvrig fått et automatisk start-stopp-system som slukker motoren når du står i kø eller venter på grønt lys, dersom du setter girspaken i fri. Motoren startes automatisk igjen når du trykker inn kløtsjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer