Fiat 500 pimpet av Gucci

Mote er så mangt, også når det gjelder biler.

Fiat 500 pimpet av Gucci
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe nytt at bilprodusenter knytter til seg andre designerhus for å sprite opp bilene sine. Denne gangen er det Fiat som lager en egen bilkolleksjon sammen med Gucci. Samarbeidet ble offentliggjort i mars, men vi har ikke sett så mye resultater før nå. Nå erklærer partene samarbeidet for startet, og det handler naturligvis ikke bare om bilen.

Fiat 500 med en fantastisk motor

Lang erfaring

Det er ikke noe nytt at Gucci pynter på biler, for allerede i 1921 grunnla Guccio Gucci firmaet basert på å lage lærtrukne bagasjerom og kofferter som stod i stil med bagasjerommet. Gucci her dermed 90 års jubileum i år som bilutsmykker. Gjennom alle disse årene har de vært med på mangt et prosjekt, og Fiat er på ingen måte den eneste. Vi har tidligere omtalt en Audi A1 Diamond Edition, som ble dekorert av en norsk smykkedesigner – med diamanter.

Mange av de store

I 1979 smykket Gucci opp en Cadillac Seville med skinn og nær sagt ornamenter både fremme og bak. De typiske fargene til Gucci var selvfølgelig med også den gang. Deres virkelig store samarbeid med en bilprodusent fant derimot sted i 1972, da Gucci gjorde finpussen på AMC Holden. Også her var de typiske stripene på plass, innsydd i skinnsetene, pluss litt annet stæsj. Etter dette ble det samarbeid med både GM og Ford, og nå også Fiat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer