Fiat 500 "versting"

Abarth er et separat merkenavn innen Fiat Group Automobiles Spa. og er en av nyhetene til Fiat i Geneve.

Publisert
Sist oppdatert

Abarth er Fiat sitt svar på AMG og M. Abarth forbindes med sportslige biler med mye effekt.

Nå kommer også Fiat 500 som Abarth med 135 hestekrefter.

Abarth har en skorpion som logo, og selv om bilene kanskje ikke er like giftige, er 500 Abarth påkostet på flere områder i tillegg til mye effekt. Den har for eksempel senket sportsunderstell, Abarth-styling med andre støtfangere foran og bak og store felger.

Turbomotor

500 Abarth er utstyrt med en firesylindret motor med snaut 1,4-liter slagvolum, turbo og 135 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er 206 newtonmeter i sportsmodus og 180 newtonmeter i normal modus. Hvorfor det finnes en knapp for å begrense dreiemomentet tilegner vi spesielle ønsker fra knappefetisjister. Vi har aldri jaktet på knapper som begrenser verken effekt eller dreiemoment. Abarth 500 er også utstyrt med noe som heter Torque Transfer Control (TTC) som skal hjelpe til med å bringe kreftene ned i bakken og bedre balansen.

Utvendig har det blitt lagt vekt på aerodynamikk med en stor spoiler bak og detaljer i front som sørger for optimal luftgjennomstrømming. Innvendig skal det heller ikke være noen tvil om at du sitter i en Abarth "cockpit". I tillegg til standardutgaven av 500 har den analog måler for turbotrykk og et LED-display som viser optimalt girskift. Den har også sportseter med innbygde hodestøtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer